Η «ληστεία»…η έφοδος και τα κενά

Γράφει η Νάντια Αλεξίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη ΓΑΔΑ,πολύ σημαντική εσωτερική έρευνα- διερεύνησης καταγγελίας για διάρρηξη και ληστεία σε σπίτι, με λεία -χρήματα και κοσμήματα- ύστερα από Αστυνομική έρευνα (!).

Πέμπτη 18/07, λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα- Άγιος Παντελεήμονας:

Σύρος, ο οποίος διατηρεί καταστήματα ψιλικών, τροφοδοσίας, και ψησταριές – στην ευρύτερη περιοχή- και ζει με την οικογένειά του σε διαμέρισμα της οδού Ιεροσολύμων, ακινητοποιείται από 7 άτομα. Οι δράστες, εμφανίζονται στον αλλοδαπό επιχειρηματία- οι 6 ως «Αστυνομικοί» και παρουσία «Εισαγγελέα», με αυτή την ιδιότητα παρουσιάστηκε ο 7ος της ομάδας-, του ζήτησαν να τους οδηγήσει στο διαμέρισμά του, για έρευνα. Μόλις έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι η σύζυγός του Σύρου απουσίαζε, κι ήταν η ευκαιρία που αναζητούσαν οι 7 άνδρες.

Οι δράστες, ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό, τον έδεσαν και τον φίμωσαν- όπως ο ίδιος καταγγέλλει- και στη συνέχεια, ερεύνησαν το διαμέρισμα. Με 70.000€ σε μετρητά και κοσμήματα ίσης –περίπου- αξίας, οι δράστες διέφυγαν εγκαταλείποντας τον αλλοδαπό άνδρα δεμένο και φιμωμένο- σε αυτή την κατάσταση – τον εντόπισε λίγο αργότερα, και ήταν αυτή που ενημέρωσε τις Αρχές.

Η μέχρι εδώ αναφορά, θα ήταν η περιγραφή μιας κοινής υπόθεσης- ληστείας με τη μέθοδο της αντιποίησης αρχής και εξαπάτησης του θύματος- ωστόσο στην κατάθεσή του ο Σύρος, ανέφερε στους Αστυνομικούς, ότι την προηγούμενη ημέρα στο διαμέρισμά του, Αστυνομικοί από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας, είχαν πραγματοποιήσει έρευνα- ύστερα από πληροφορία την οποία είχαν λάβει- χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι επιβαρυντικό σε βάρος του και αποχώρησαν.

Αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, επικοινώνησαν με τους συναδέλφους τους στο ΥΔΕΖΙ/ΔΑΑ, οι οποίοι τους επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του Σύρου. Μάλιστα για την υπηρεσιακή έρευνα είχε συνταχθεί και σχετική αναφορά κατ οίκο έρευνας, και εσωτερικό ενημερωτικό δραστηριότητας. Η εξέλιξη όμως της επόμενης ημέρας, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Άμεσα κλιμάκιο από το τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, μετέβη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας τις οποίες έχουν εγκαταστήσει καταστηματάρχες της περιοχής στις επιχειρήσεις τους, έχει ληφθεί, προκειμένου να εξακριβωθεί το αληθές της καταγγελίας του Σύρου επιχειρηματία, και να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος. Οι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, εκτιμούν ότι στο καταγεγραμμένο υλικό, θα μπορέσουν και να απομονώσουν στοιχεία, τα οποία – εφόσον επιβεβαιωθεί η καταγγελία- θα μπορέσουν να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών, ώστε να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα, και με αναζητήσεις να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.


Σχόλια