Η …νέα ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε για τη νέα σελίδα της ΑΕΚ και φάνηκε να μην έχει όρεξη για πολλά λόγια, αλλά για έργα!

Ο «τίγρης» μίλησε για το γήπεδο, απέφυγε να τοποθετηθεί για το παρελθόν και τόνισε ότι δεν θέλει συμπαίκτες για να τρέξει την ομάδα, αλλά μόνο για το γήπεδο.

Σε τίτλους τα όσα είπε ο Μελισσανίδης:

– Ξεκαθάρισε ότι θέλει γήπεδο αμιγώς ποδοσφαιρικό στο οποίο δεν θα υπάρχουν εμπορικές χρήσεις.

– Αποκάλυψε ότι το 50% από τα διαρκείας θα πάει στον κουμπαρά για το γήπεδο.

– Ζήτησε βοήθεια από τους υπόλοιπους επιχειρηματίες μόνο για την ανέγερση του γηπέδου κι όχι για να τρέξει την ομάδα.

-Πρόσθεσε ότι το ιδρυτικό όνομα του γηπέδου θα είναι «Αγιά Σοφιά», ενώ θα υπάρξει διαγωνισμός για το brand name που θα μπει.

– Προέτρεψε άπαντες να μην φοβούνται, γιατί η ΑΕΚ παίζει στη Γ’ Εθνική, «Όταν επιστρέψουμε θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε γι αυτό» είπε κληθείς να σχολιάσει το παρασκήνιο, την ΕΠΟ και την λίγκα.

– Δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το γήπεδο βάζοντας «Χ» και τονίζοντας ότι το παρελθόν φέρνει μόνο διχόνοια.

-Αποκάλυψε επίσης ότι έχει έρθει ο Ιταλός αρχιτέκτονας και θα έχει συνάντηση μαζί του το απόγευμα κι ότι δεν υπάρχει plan b για το γήπεδο, γιατί δεν σταματάει το πλάνο.

Η συνέντευξη Τύπου του Μελισσανίδη:

Οι παρόντες στο πάνελ: Η διαδικασία ξεκίνησε με την Αγγελική Αρκάδη να παρουσιάζει το πάνελ, στο οποίο μεταξύ άλλων κάθονται οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος, Ακης Ζήκος κι ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνος Κωτσάτος.

Μελισσανίδης: «Σας καλωσορίζουμε στο νέο ξεκίνημα της ομάδας. Το καταλαβαίνετε όλοι δεν έχει καμιά σχέση με τα άλλα. Είναι δύσκολο. Και με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική. Δεν μπορεί να δηλώνει κανείς ευχαριστημένος μ’ αυτήν την οδυνηρή κατάσταση. Αλλά είναι απαραίτητη η κάθαρση.

Διάβασα ότι ο Μελισσανίδης πήρε την ΑΕΚ τσάμπα και περίμενε να πέσει στη Γ’ Εθνική. Κανένας Μελισσανίδης δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ είναι μεγάλη και δεν είναι κανενός Μελισσανίδη. Υπήρχε και θα υπάρχει μετά από μας. Ανήκει στον κόσμο της. Μεγαλομετόχους και ιδιοκτήτες έχουν οι εταιρίες, όχι οι ιδέες.

Δυο και μόνο στόχους. Να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν σε όλα τα επίπεδα και με στέρεες βάσεις. Είτε μιλάμε για οργάνωση ποδοσφαιρικού τμήματος. Είτε μιλάμε για την δημιουργία μιας ΑΕΚ ενιαίας και δυνατής παντού. Πλήρως αυτοδύναμη με τον κόσμο της. Με την δική της δύναμη που δεν κατέχει άλλος σύλλογος στη χώρα.

Ακούσαμε τα λόγια του Πατριάρχη. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πεθαίνει. Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε. Ο δεύτερος στόχος είναι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ομάδα δεν είναι των προσφύγων είαναι η ίδια πρόσφυγας. Θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε. Θα είναι ένα λαμπρό σπίτι, ένα παλάτι. Το πρώτο που θα γίνει θα είναι το μουσείο.

Η δική μας ΆΕΚ δεν είναι one man show. Ανήκει σε όλους. Αλοίμονο σ’ αυτούς που πιστεύουν το αντίθετο. Έχω δίπλα μου ανθρώπους έτοιμους για όλα.

Θα δώσουμε μεγάλη βάση στα διαρκείας. Οποιος παίρνει διαρκείας θα εγγράφεται στην Ερασιτεχνική. Η βάση του συλλόγου είναι η μάνα ΑΕΚ. Υπάρχει μόνο η ΑΕΚ που ξεκίνησε την ιστορική της διαδρομή το ’24 κι όχι το ’79. Δεν μιλάμε για ελεημοσύνη. Κανένα πορτοφόλι δεν συντηρεί την δυναμική μιας ομάδας. Η δυναμική είναι ο κόσμος.

Κλείνοντας θα αναφερθώ σε κάτι που μου κάνει εντύπωση. Διαπιστώνω ότι εκτός ΑΕΚ ασχολούνται και κριτικάρουν. Δεν υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ξεκίνημα κι ένα δύσκολο δρόμο. Η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει, θα απαιτήσει, αλλά όταν θα είναι έτοιμη. Το μόνο που διαθέτει αυτή τη στιγμή είναι οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος και η διοίκηση. Είναι δυνατόν να φοβούνται αυτά τα τρία γράμματα; Το σύνθημά μας είναι, «ερχόμαστε».

Ακολούθησαν ερωτήσεις…

Αν υπάρχει πρόβλεψη για τα έργα του γηπέδου και τι εκπλήξεις μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι: «Για το γήπεδο ξεκινήσαμε διαδικασίες. Δεν είμαι έτοιμο να πω. Θέλω να φτιαχτεί η πλατφόρμα για να μην έχουμε προβλήματα με το ΣτΕ. Για εκπλήξεις δεν μπορώ να πω, πάμε για ένα ξεκίνημα με Ελληνες παίκτες και την ομάδα να ξεκινάει από την Γ’ Εθνική».

Για το γεγονός ότι παρακολουθούσε την παρακμή όλα αυτά τα χρόνια κι αν σκέφτηκε να μπει κάποια στιγμή: «Με το να γυρίζουμε πίσω δεν γίνεται τίποτα. Κάνουμε ξεκίνημα. Παρακολουθούσα είμαι οπαδός. Ξεκινάμε από την αρχή, ξεκινάμε από σήμερα, αυτή είναι η θέση μας».

Τι διαφορετικό θα έχει το γήπεδο: «Το γήπεδο σχεδιάζεται σήμερα. Έχει έρθει ο Ιταλός αρχιτέκτονας, θα έχουμε μίτινγκ το απόγευμα. Λεπτομέρειες δεν έχω. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικό».

Για το πόσο φερέγγυο θεωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, ΕΠΟ, Λίγκα κι αν θα πάρει πρωτοβουλίες: «Θα παίζουμε με Αετό Βούλας και Τριγλία, σε δυο χρόνια να μου κάνετε την ερώτηση».

Αν θα υπάρξει συμμετοχή των μετόχων του 2004:«Οπωσδήποτε. Υπάρχουν πολλά παιδιά που βοθηάνε ην προσπάθεια. Όταν μιλήσουμε για το γήπεδο θα ανακοινώσουμε ονόματα. Ο κ. Παππάς, ο κ. Πόλυς. Πολλοί άνθρωποι θα βοηθήσουν να φτιαχτεί το γήπεδο και για τη νέα ομάδα. Εγώ την προσπάθεια και τη βοήθεια απ `όλους τη θέλω για το γήπεδο».

Αν μπορεί να γίνει με εμπορικές χρήσεις ή αν έχει επιφυλάξεις: «Δεν θέλω εμπορική χρήση, ούτε σούπερ μάρκετ. Καμία εμπορική χρήση. Να παίζει μόνο η ομάδα. Ό,τι λέει ο νόμος. Το γήπεδο που είχαμε να ξανά αποκτήσουμε».

Για προπονητικό κέντρο: «Έχουμε τα Σπάτα. Αν δεν μας χωρέσουν βλέπουμε. Δεν έχουμε γήπεδο μην τρελαινόμαστε. Ας φτιάξουμε πρώτα το γήπεδο».

Για την κακή συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων: «Το πιστεύω και το εύχομαι και θα το προσπαθήσω. Και θα βρούμε τον τρόπο. Με σωστή καθοδήγηση δεν θα έχουμε προβλήματα από εδώ και πέρα. Κι αυτά τα παιδιά και όλοι αγαπούν την ΑΕΚ».

Για το νομικό πλαίσιο και την ιδιοκτησία: «Ότι και να γίνει, το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική. Από τον κανονισμό της δεν μπορεί να φτιάχνει γήπεδο. Θα πρέπει να συσταθεί εταιρία».

Αν υπάρχει plan b: «Δεν υπάρχει. Ένα είναι το πλάνο και το γήπεδο θα γίνει. Δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι και να μην μας σταματήσουν».

Για τον ΟΠΑΠ: «Εδώ μιλάμε για την ΑΕΚ».

Για τις Ακαδημίες και που θα προπονούνται οι μικροί: «Το κοιτάει το τμήμα των Ακαδημιών. Προσπαθούμε να φτιάξουμε και τρίτο γήπεδο. Προσπαθούμε για τα Σπάτα».

Για τις συζητήσεις με τον Δήμο: «Όταν είμαστε έτοιμοι με πλάνα και σχέδια θα συναντηθούμε με όλο το συμβούλιο. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα μιλήσουμε με όλες τις παρατάξεις. Ερήμωσε η Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να δώσουμε ζωή με ένα γήπεδο που θα δώσει ζωή 7 μέρες την εβδομάδα όχι μόνο δυο ώρες».

Για το αν δεν βγει η ομάδα σε 2 χρόνια στην πρώτη κατηγορία: «Αν βγούμε σε έξι χρόνια τι να κάνουμε… Το γήπεδο θα προχωρήσει. Θέλουμε να πιστεύω ότι σε δυο χρόνια θα είμαστε. Πολύ κουφό το ακούω αυτό που λέτε».

Για το αν άξιζε η περιπέτεια για να παίξει με Τριγλία στην Γ’ Εθνική για να ασχοληθεί: «Δεν έχω περιβάλλον. Δεν γυρνάω πίσω. Ο,τι θέλω το λέω εγώ. Με το σκεπτικό ότι ήθελε να φτιαχτεί και το γήπεδο, δύσκολα θα έμπαινε επιχειρηματίας. Κάνουμε ξεκίνημα για να φτιάξουμε την ομάδα όπως την θέλουμε όλοι. Λογιστής δεν είμαι. Δεν ασχολήθηκα. Βάλαμε «Χ», πάμε παρακάτω. Με τα παλιά δεν γίνεται τίποτα. Μόνο διχόνοια βάζουμε».

Για το ποιος θα είναι ο στόχος της ομάδας και τα διαρκείας: «Δεν ξέρω τι διαρκείας θα πάρει ο κόσμος. Θα έχουμε ενημέρωση τις επόμενες μέρες. Δεν με νοιάζει ομάδα να φτιάξω ομάδα για να πάρει πρωτάθλημα στη Γ’. Κι εγώ το παίρνω που λέει ο λόγος. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική για να επιστρέψει».

Για το όνομα του γηπέδου: «Το ιδρυτικό όνομα του γηπέδου θα είναι Αγιά Σοφιά. Το εμπορικό όνομα είναι κάτι άλλο, το κοιτάμε, θα το δούμε».

Για την χρηματοδότηση του γηπέδου: «Οταν γίνει η παρουσίαση να έρθετε να μας ρωτήσετε».

Πηγή: Sentragoal.grΣχόλια