«Η τρομοκρατία στους απλήρωτους δεν θα περάσει»

«Η τρομοκρατία στους απλήρωτους ναυτεργάτες δεν θα περάσει», είπαν σε δηλώσεις του οι Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας.

Στις δηλώσεις τους χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι: «Με εντολές Σαμαρά-Μουσουρούλη και με απαράδεκτη παρέμβαση εισαγγελέων κλιμακώνεται η κυβερνητική και εισαγγελική τρομοκρατία σε βάρος του ναυτεργατικού κόσμου, ο οποίος διεκδικεί αγωνιστικά ό,τι το ιερότερο για κάθε εργαζόμενο: την πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ναυτεργάτες δουλεύουν απλήρωτοι, με τις οικογένειές τους να πεινάνε, έως και εφτά μήνες».

Στην δήλωσή τους μάλιστα τόνισαν ότι: «Οι κυβερνητικές, δικαστικές και εφοπλιστικές απειλές, στο όνομα του βρώμικου καθεστώτος της επιστράτευσης, για απόλυση των ναυτεργατών, που αντιστέκονται στο νέο δόγμα “δουλειά χωρίς πληρωμή”, όχι μόνο αποτελούν πρωτοφανή ανήθικη αθλιότητα αλλά και δεν μπορούν να έχουν κανένα πολιτικό και νομικό έρεισμα.

Ακόμα και αυτό το βρώμικο καθεστώς της επιστράτευσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοσθεί σε ναυτεργάτες που αντιστέκονται διεκδικώντας αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους».

Υποστήριξαν ακόμη ότι: «Αντίθετα, άμεσες ποινικές διώξεις θα έπρεπε ήδη να είχαν αυτεπάγγελτα ασκηθεί στους εφοπλιστές που παράνομα δεν καταβάλλουν τους μισθούς των ναυτεργατών. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των ναυτεργατών που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και θα τους υπερασπιστεί απέναντι σε εκβιασμούς, απειλές και ενδεχόμενες διώξεις, μέχρι τη δικαίωσή τους και την εκπλήρωση των κάτι παραπάνω από δίκαιων αιτημάτων τους».
Σχόλια