Η Credit Suisse παραδέχθηκε ότι υποβοήθησε Αμερικανούς να φοροδιαφύγουν!

Σε μια απίστευτη παραδοχή προχώρησε η Credit Suisse η οποία αποκάλυψε πως βοηθούσε πλούσιους Αμερικανούς πελάτες της να φοροδιαφεύγουν, ενώ αποδέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές αρχές.

Είναι το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που παραδέχεται την ενοχή του ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης εδώ και δύο δεκαετίες, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε τράπεζα για φορολογική υπόθεση, ενώ η επίσης ελβετική UBS είχε συμφωνήσει στην καταβολή προστίμου ύψους 780 εκατομμυρίων δολαρίων για ανάλογη υπόθεση το 2009, χωρίς να αποδεχθεί την ενοχή της.

Η Credit Suisse «βοήθησε ενεργητικά τους πελάτες της να κάνουν ψευδείς δηλώσεις στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, αποκρύπτοντας περιουσιακά τους στοιχεία και εισοδήματα σε λογαριασμούς σε παράνομες και μη δηλωμένες τράπεζες», δήλωσε ο Ερικ Χόλντερ.

Ωστόσο, η Credit Suisse θα μπορέσει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ώστε να εμποδισθούν στο εξής εύποροι Αμερικανοί να αποκρύπτουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει κανένα όνομα πελάτη στις αμερικανικές αρχές.

 

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια