Η FIFA ανέστειλε την λειτουργία της Π.Ο. του Καμερούν

Όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο του Καμερούν, την ανάγκασαν να επιβάλλει προσωρινό λουκέτο, αναστέλλοντας τη λειτουργία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της αφρικανικής χώρας.

«Η επιτροπή έκτακτων αναγκών της FIFA αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την λειτουργία της ομοσπονδίας με άμεση ισχύ λόγω της κυβερνητικής παρέμβασης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία.

Αυτό μεταφράζεται σε αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας του Καμερούν, αλλά και των συλλόγων της χώρας, από τις διεθνείς διοργανώσεις της FIFA και της αφρικανικής συνομοσπονδίας.

Η FIFA επικαλείται τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού της, σύμφωνα με τα οποία οι ενώσεις-μέλη της υποχρεούνται να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους αυτόνομα και χωρίς καμία επιρροή από τρίτους και κυρίως τους κρατικούς φορείς.

Αποφασίστηκε εξάλλου, να συσταθεί μια «επιτροπή εξομάλυνσης», που θα αναλάβει να αναθεωρήσει το καταστατικό της ομοσπονδίας του Καμερούν και να την οδηγήσει σε εκλογές. Χρονικά, όλα αυτά πρέπει να έχουν γίνει έως τις 31 Μαρτίου 2014.
Σχόλια