Θεσσαλονίκη: Δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης

Δέκα ταινίες – ντοκιμαντέρ με πληροφορίες για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης θα προβάλλονται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο Αυλαία, στο πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Συγκεκριμένα οι προβολές θα γίνονται από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου και από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου ενώ στο φουαγέ του θεάτρου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας για τα ιστορικά σημεία της πόλης.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας. Επιπλέον ανέφερε ότι καθώς η τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης αποτελεί κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία των Μουσείων της πόλης, επιμελήθηκε το «Χάρτη Μουσείων» στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, ο οποίος ακολουθεί προηγούμενη σχετική έκδοση για τα «Μνημεία της πόλης». Ο χάρτης βρίσκεται προς διάθεση στα σημεία Πολιτιστικού και Τουριστικού ενδιαφέροντος (Τουριστικό περίπτερο Αριστοτέλους, Μουσεία κλπ).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Πέγκα, υψηλή είναι η επισκεψιμότητα στο τουριστικό περίπτερο της Πλατείας Αριστοτέλους, που αναδεικνύει τα θέματα που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες της πόλης. Σχεδιάζεται μάλιστα η δημιουργία ενός νέου σημείου πληροφόρησης που θα λειτουργεί παράλληλα με προβολές οπτικοακουστικού υλικού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια