Θεσσαλονίκη: Καναδοί μαθητές έβαψαν και συντήρησαν σχολείο (Φωτογραφίες)

Θεσσαλονίκη: Καναδοί μαθητές έβαψαν και συντήρησαν σχολείο (Φωτογραφίες)

Διαφορετικό στόχο είχε το ταξίδι δώδεκα Καναδών μαθητών τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη. Αντί για τσάντες, βιβλία και τετράδια οι βορειοαμερικανοί επισκέπτες είχαν μαζί τους μπογιές, πινέλα και άλλα εργαλεία για να συντηρήσουν το κτίριο του 18ου Γενικού Λυκείου της Τούμπας.

Οι Καναδοί μαθητές επισκέφτηκαν την Ελλάδα, στο πλαίσιο σύμπραξης του Προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου (IB Diploma Program) του Κολλεγίου Ανατόλια με το αντίστοιχο του Upper Canada College (UCC, Τορόντο, Καναδάς).

Οι μαθητές αναδιαμόρφωσαν το γυμναστήριο βάφοντας και ζωγραφίζοντας τους τοίχους, επισκεύασαν και συντήρησαν τους πάγκους και τα μονόζυγα, εξωράισαν τον εξωτερικό αύλειο χώρο, βάφοντας και συντηρώντας τα μονόζυγα, τις μπασκέτες και τις εστίες ποδοσφαίρου, και ζωγράφισαν τους τοίχους. Ο χώρος «πρασίνισε» με παλιά ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν ως ζαρντινιέρες, όπου φυτεύτηκαν λουλούδια. Το γήπεδο βάφηκε, και τέλος κατασκευάστηκαν τρία παγκάκια και δύο τροχήλατα τραπέζια με αντίστοιχα καθίσματα. Από την πλευρά του ο δήμος Θεσσαλονίκης πρόσφερε φυτά και χώμα για τον εξωραϊσμό του χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

touba1 touba2 touba3
Σχόλια