Ιαπωνία: 62 νεκροί μόνο στο Τόκιο από παρατεταμένο κύμα καύσωνα

Δεκάδες νεκροί και χιλιάδες στα νοσοκομεία από το κύμα καύσωνα που πλήττει μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας τις τελευταίες 20 ημέρες. Όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, μόνο στο Τόκιο 62 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ηλικιωμένοι, άνω των 65 ετών, που βρέθηκαν αναίσθητοι στον κήπο ή μέσα στα σπίτια τους, και πέθαναν από ασφυξία.

Συνολικά, τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, περίπου 20.000 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν εξαιτίας της αποπνικτικής ζέστης, ορισμένες φορές ολόκληρες ομάδες μαθητών και συχνότερα, ηλικιωμένοι, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

Η θερμοκρασία φτάνει και ξεπερνά ορισμένες φορές τους 35 βαθμούς κελσίου, υπό σκιά, σε πολλές πόλεις της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής χώρας.

Οι αρχές συνιστούν στους Ιάπωνες να κάνουν εξοικονόμηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω μειωμένης παραγωγής, καθώς δεν λειτουργούν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες, ωστόσο προτείνουν τη χρήση των κλιματιστικών, τα οποία υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια, μόνο στις περιπτώσεις που αυτό θεωρείται αναγκαίο, καθώς η θερμοκρασία στα σπίτια συχνά είναι ανυπόφορη.

Μάλιστα,εθελοντές επισκέπτονται τους ηλικιωμένους προτρέποντάς τους να πίνουν τακτικά νερό και να ρυθμίζουν σωστά τα κλιματιστικά τους.

Η περίοδος των βροχών δεν ήταν έντονη και τερματίστηκε πολύ σύντομα στην ανατολική Ιαπωνία εφέτος. Από τις 6 Ιουλίου επικρατεί καύσωνας καθημερινά, ωστόσο τη νύχτα η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση και κυμαίνεται από 27 ως 30 βαθμούς Κελσίου.


Σχόλια