Ινδία: Κατέρρευσε κτήριο στη Βομβάη – Δυο παιδιά νεκρά

Μια τριώροφη πολυκατοικία στα περίχωρα της Βομβάης στην Ινδία, κατέρρευσε τα ξημερώματα της Παρασκευής με αποτέλεσμα, τουλάχιστον δύο παιδιά να χάσουν τη ζωή τους και αρκετοί ένοικοι να παγιδευτούν στο εσωτερικό του κτηρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών Σαντίπ Μάλβι, δήλωσε:

«Υπάρχουν δύο νεκροί, ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών και ένα επτάχρονο αγόρι. Αρκετοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του κτηρίου ενώ σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων»
.

Το περιστατικό συνέβη 35χλμ από το κέντρο της Βομβάης, στη συνοικία Τάνε, κοντά στην περιοχή όπου ένα κτήριο κατέρρευσε τον Απρίλιο προκαλώντας τον θάνατο 74 ανθρώπων. Την περασμένη εβδομάδα ένα ακόμη κτήριο, πέντε ορόφων, κατέρρευσε στο κέντρο της Βομβάης, στοιχίζοντας τη ζωή 10 ανθρώπων.

Οι καταρρεύσεις κτηρίων υπογραμμίζουν τις πολύ χαλαρές προδιαγραφές ασφαλείας όσον αφορά την ανέγερση και κατασκευή στην Ινδία, έναν τομέα που πάσχει όπως και άλλοι από την διαφθορά, καθιστώντας επιτακτική την ποιότητα των υλικών και της κατασκευής και τους αυστηρούς ελέγχους.

 
Σχόλια