Ιράκ: Ο Αμερικάνικος στρατός σε βοήθεια των Γεζίντι

Ιράκ: Ο Αμερικάνικος στρατός σε βοήθεια των Γεζίντι

Μονάδα του στρατού και της Αμερικανικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη έφτασε στα βουνά Σινιάρ του βόρειου Ιράκ για να εκτιμήσει την κατάσταση και να βρει τρόπους απομάκρυνσης από την περιοχή του άμαχου πληθυσμού, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του ανέφερε ότι η ομάδα των Αμερικανών πέταξε μέσα στο σκοτάδι νωρίς το πρωί της Τετάρτης για να φτάσει στον ορεινό όγκο όπου χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι έχουν καταφύγει εκεί σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τους εξτρεμιστές σουνίτες μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του Πενταγώνου είκοσι Αμερικανοί κομάντο μέλη των «Πράσινων Μπερέ», βρέθηκαν σε αυτή την αναγνωριστική αποστολή στα βουνά Σινιάρ στο βόρειο Ιράκ, για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες Γεζίντι.

Οι στρατιώτες, είχαν επαφές με τους κυνηγημένος από τους τζιχαντιστές πρόσφυγες και έχουν ήδη επιστρέψει στην Αρμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.


Σχόλια