Ιταλία: Κλείνουν πέντε εστιατόρια κάθε ημέρα στο Νότο λόγω κρίσης

Τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι τουριστικές επιχειρήσεις στις περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, αποκαλύπτουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του τομέα τουρισμού της εμπορικής ένωσης Confesercenti Κλάουντιο Αλμπονέτι.

Σύμφωνα με την ένωση, τους πρώτους τρεις μήνες του 2013, κάθε δυο ημέρες δυο ξενοδοχεία αναγκάζονταν να κλείνουν οριστικά, ενώ η κατάσταση για τα εστιατόρια είναι περισσότερο δραματική, αφού στην ίδια περιοχή «κατεβάζουν ρολά» από την αρχή του έτους πέντε επιχειρήσεις την ημέρα κατά μέσον όρο.

«Ο τουρισμός δεν μπορεί να προωθείται μόνο μέσω του Διαδικτύου», είπε ο Αλμπονέτι, για τον οποίο «η φετινή θερινή τουριστική περίοδος υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσει τον πιο αρνητικό απολογισμό» των τελευταίων ετών.

Ο πρόεδρος του τουριστικού τομέα της Confesercenti ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα να καταβληθεί μια γενικευμένη προσπάθεια, ώστε να προωθηθούν οι περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας ως προορισμοί χαμηλού κόστους και θέρετρα ειδικευμένα στον κοινωνικό τουρισμό.

Ο Αλμπονέτι απηύθυνε έκκληση και στους προέδρους των νότιων περιφερειών της χώρας «να εμπνευστούν από το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία κατάφερε να αυξήσει τις αφίξεις τουριστών και εκτός θερινής περιόδου».
Σχόλια