Ιταλία: Πέταξαν μπανάνες στην πρώτη μαύρη υπουργό

Η υπουργός Ένταξης των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ, η οποία έχει γεννηθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχει εξοργίσει τις οργανώσεις της ακροδεξιάς με την εκστρατεία που διεξάγει για να καταστήσει πιο εύκολη για τους μετανάστες την απόκτηση της ιταλική υπηκοότητας.

Το τελευταίο περιστατικό εναντίον της σημειώθηκε την Παρασκευή

όταν ένας παρευρισκόμενος πέταξε προς την κατεύθυνσή της μπανάνες, ενώ εκείνη μιλούσε σε κομματική εκδήλωση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα τον ίδιο μήνα ο αντιπρόεδρος της Γερουσίας και στέλεχος του ξενοφοβικού κόμματος Λέγκα του Βορρά, την αποκάλεσε ουρακοτάγκο. Μετά το σάλο που ξέσπασε αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά έκανε σαφές ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του.

Κατά την εκδήλωση της Παρασκευής, λίγο πριν το επεισόδιο με τις μπανάνες, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα (σ.σ. Νέα Δύναμη) τοποθέτησαν κοντά στο χώρο πλαστικές κούκλες καλυμμένες με ψεύτικο αίμα και σκόρπισαν φέιγ βολάν που έγραφαν “η μετανάστευση σκοτώνει”.

Η Κιέντζ σχολίασε το περιστατικό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter χαρακτηρίζοντας την ενέργεια “αξιοθρήνητη” και επιπλέον “σπατάλη τροφίμων” σε περίοδο οικονομικής κρίσης. “Το θάρρος και η αισιοδοξία για ν’ αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει να έλθει πάνω από όλα από τα κάτω, για να φτάσει στους θεσμούς”, πρόσθεσε η πολιτικός.

 

 

Πληροφορίες ΑΜΠΕ

 
Σχόλια