Κάμερον για Συρία: Κατανοώ την απόφαση Ομπάμα

Την υποστήριξή του στη στάση του Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά τη Συρία εξέφρασε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει με ψηφοφορία την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Ομπάμα, μιλώντας στο Λευκό Οίκο, είπε ότι θα ζητήσει την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ, αν και έχει ήδη λάβει την απόφαση ότι είναι αναγκαία.

«Καταλαβαίνω και υποστηρίζω την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα για τη Συρία», έγραψε ο Κάμερον στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Τα σχέδια του Κάμερον η Βρετανία να συμμετάσχει στην στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ ματαιώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε σε μια οριακή ψηφοφορία την κυβερνητική πρόταση για να εγκριθεί επί της αρχής μια τέτοια επιχείρηση.

Η ήττα του Κάμερον έθεσε υπό αμφισβήτηση το ρόλο της Βρετανίας ως του πιο αξιόπιστου εταίρου των ΗΠΑ σε στρατιωτικά ζητήματα, ρόλο που ο Κάμερον εργαζόταν σκληρά για να διατηρήσει.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ είπε ότι θεωρεί πως οι ΗΠΑ θα απογοητευθούν που η Βρετανία «δεν θα εμπλακεί» στις επιχειρήσεις.

Νωρίτερα σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές εναντίον του πολέμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου για να κηρύξουν μια «νίκη», έπειτα από την ψηφοφορία της βρετανικής βουλής την Πέμπτη, και για να απαιτήσουν να μην υπάρξει στρατιωτική επέμβαση από άλλα κράτη.
Σχόλια