Κέντρο διακίνησης ναρκωτικών το ΑΠΘ

Καταγγελία σοκ κάνουν με ανακοίνωση τους τα μέλη του Συνδέσμου Καθηγητών του ΑΠΘ, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως η αύξηση της διακίνησης και της χρήσης στου χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, είναι δραματική.

«Η παρουσία χρηστών ναρκωτικών έχει αυξηθεί δραματικά στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ και ιδιαίτερα μεταξύ του Αστεροσκοπείου, του Μετεωροσκοπείου και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
Δίπλα μας διακινούνται ναρκωτικά ελεύθερα και τα διάφορα πάρτι συνεχίζονται κανονικά, με τα γνωστά προβλήματα που έχουν επισημανθεί ήδη από πολλούς συναδέλφους και τον ΕΣΔΕΠ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επικαλούμενοι κινδύνους για την ασφάλεια των φοιτητών αλλά και των ιδίων των μελών του διδακτικού προσωπικού, τα μέλη του Συνδέσμου Καθηγητών υπογραμμίζουν: «Ο πρύτανης οφείλει να ζητήσει αμέσως τη βοήθεια της πολιτείας. Εάν το δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν εργαστεί για τη βελτίωση της εικόνας και της αξιοπρέπειάς του, θα εξακολουθήσει να απαξιώνεται και οι ευθύνες θα βαραίνουν εμάς. Την έσχατη ώρα κανένα δικό μας ψήφισμα ή αντίδραση δεν θα είναι αποδεκτά από την κοινωνία».

 


Σχόλια