Κέρκυρα: Απεργούν αύριο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

24ωρη απεργία κήρυξε ο ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, αύριο, Τετάρτη 10 Ιούλη, ενάντια στις συνθήκες γαλέρας που εργάζονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο νησί. Αφορμή στάθηκε η μεταφορά στο νοσοκομείο δύο καμαριέρων που εργάζονταν στο ξενοδοχείο «Μεντιτερανέο» του ομίλου Λιμπάντση, η μια εκ των οποίων παραμένει ακόμη για νοσηλεία.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρει:

«Οι  ξενοδόχοι εξοντώνουν τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία τα οποία έχουν μετατραπεί σε κάτεργα. Δεν είναι μόνο  οι πιέσεις για μειώσεις μισθών , για αφαίρεση δικαιωμάτων. Δεν είναι μόνο οι απειλές και οι εκβιασμοί για απολύσεις. Δεν είναι μόνο η καθυστέρηση των μισθών.

Ο μεγαλύτερος πόλεμος, η πιο σφοδρή επίθεση των ξενοδόχων γίνεται με τα ωράρια που παραβιάζονται κατά κόρον και με τους απίστευτους ρυθμούς έντασης της δουλειάς. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής  είναι να εξαναγκάζονται αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι σε παραίτηση από την εργασία τους μετά από 10 ή και 20 χρόνια στο ίδιο ξενοδοχείο. Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, μεταφέρονται ξενοδοχοϋπάλληλοι με λιποθυμικά επεισόδια από την ένταση της δουλειάς.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά σε γνωστό ξενοδοχειακό παλάτι της Κέρκυρας, έπεσαν το Σάββατο και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο 2 καμαριέρες. Η μία παραμένει για νοσηλεία μέχρι και σήμερα τουλάχιστον. Οι καμαριέρες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ενώ η βάρδιά τους είναι 7:30 έως και 16:00 με ημίωρο διάλειμμα για φαγητό, εργάζονται καθημερινά χωρίς διάλειμμα από τις 6:45 έως  τις 17:00 και τις ημέρες των αναχωρήσεων από τις 6:45 έως και τις 20:00. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το ξενοδοχείο αυτό όπως και τα περισσότερα άλλωστε, έχει τις μισές καμαριέρες απ΄ όσες χρειάζεται για να βγει στοιχειωδώς ανθρώπινα η βάρδια. Απαιτούμε εδώ και τώρα οι Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επέμβουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εξεγερθούν, να μην υπακούουν στις εντολές εξόντωσης , να τηρούν τα ωράριά τους, να μην  κάνουν καμία υποχώρηση από τα δικαιώματά τους, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να  οργανώσουν μαζί αγώνες.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην απεργία στις 10 Ιούλη και στην συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο εργοστάσιο ΔΕΣΥΛΛΑ στην Γαρίτσα».

 

Γενικευμένη επίθεση σε όλους τους κλάδους.

 

Το ξενοδοχείο «Μεντιτερανέο», δεν είναι μια τυχαία επιχείρηση που εκμεταλλεύεται ασύστολα τους ξενοδοχοϋπάλληλους και χρωστάει δεδουλευμένα. Είναι μέλος του επιχειρηματικού ομίλου Λιμπάντση, που δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους ταυτόχρονα. Εκτός από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Μεντιτερανέο» που ανακαινίστηκε με επιδοτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, ο όμιλος Λιμπάντση μονοπωλεί το εμπόριο φρούτων και λαχανικών στο νησί και είναι προμηθευτής του Δημοσίου σε νοσοκομεία, φυλακές κτλ. Επίσης ήταν κάτοχος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «SCONTO» με 14 υποκαταστήματα, τα οποία σταδιακά έκλεισε αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους που τους οδήγησε σε επίσχεση εργασίας. Είναι ακόμα μεγαλομέτοχος στην Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ, εισπράττει υπέρογκα ενοίκια από το κράτος για ακίνητα που στεγάζουν Δημόσιες Υπηρεσίες κτλ.
Σχόλια