Κέρκυρα: Οικογενειακή σπείρα με 20 διαρρήξεις

Οι γονείς σχεδίαζαν τις διαρρήξεις και τα παιδιά τις… εκτελούσαν! Η δράση της οικογενειακής συμμορίας που αποτελούνταν από δυο ζευγάρια τσιγγάνων και τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, αποκαλύφθηκε χάρη στην αποτελεσματική έρευνα της Ασφαλείας και την επιχείρηση αστυνομικών των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε., στον καταυλισμό τσιγγάνων στο Λιβάδι Ρόπα στην Κέρκυρα.

Οι ενήλικοι «εγκέφαλοι» της συμμορίας ήταν ένας 45χρονος και ένας 57χρονος που έκαναν αυτοψία στα σπίτια που θα χτυπούσαν και μετέφεραν σε αυτά τους δύο 15χρονους και δύο 16χρονους που, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης ή παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα, έκλεβαν κυρίως χρήματα και χρυσαφικά. Τη λεία που έφτασε σε συνολική αξία τα 140.000 ευρώ αναλάμβαναν να κρύψουν οι σύζυγοι των αρχηγών ηλικίας 43 και 53 χρόνων.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε όταν, μετά την διάρρηξη στο σπίτι ενός 58χρονου στους Σιναράδες από το οποίο άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 75.000 ευρώ, συνελήφθησαν οι τέσσερις ανήλικοι, ο 45χρονος και η 43χρονη και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν. Η έρευνα στον καταυλισμό έφερε στο φως τρεις φορητούς υπολογιστές οι οποίοι βρέθηκαν κρυμμένοι σε υπαίθρια έκταση και προέρχονταν από τη διάρρηξη στο σπίτι ενός 66χρονου Αμερικανού στα Βασιλικά Αγίου Ιωάννη, την περασμένη Πέμπτη.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν άλλες 19 διαρρήξεις, με κυριότερες αυτές στο σπίτι ενός 63χρονου στην πόλη της Κέρκυρας με λεία χρυσαφικά αξίας 12.000 ευρώ, στο σπίτι μιας 53χρονης στην περιοχή Κυρά Χρυσικού απ’ όπου άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 4.000 ευρώ και στο σπίτι μιας 79χρονης στην πόλη της Κέρκυρας από την οποία έκλεψαν τιμαλφή αξίας 7.000 ευρώ. Η οικογένεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαρρήξεις και διακεκριμένες κλοπές, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης της.


Σχόλια