Κίνδυνος για πυρκαγιά σήμερα στην Αττική!

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, στην κατηγορία κινδύνου 4 , για την Περιφέρεια Αττικής, περιλαμβανομένης της περιοχής Τροιζηνίας και την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, στις περιοχές Κύμης και Αλιβερίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών αυτών, προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης και άλλες.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

 

 

 
Σχόλια