Και «επισήμως» νεκρός διαδηλωτής στην Τουρκία

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για τον πρώτο νεκρό έγινε πριν λίγο από τον Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας,σύμφωνα με την οποία  ένας νεαρός  διαδηλωτής -ο οποίος παρασύρθηκε χθες από αυτοκίνητο, όταν ο οδηγός έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους στην Άγκυρα- υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

Νεκρός είναι ο 20χρονος Μεχμέτ Αϊβαλίτας, μέλος σοσιαλιστικής οργάνωσης, ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος κατέστησε υπεύθυνη για το θάνατο την τουρκική κυβέρνηση.

«Την ευθύνη φέρει η πολιτική εξουσία που επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους , ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής ‘κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%’», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση».


Σχόλια