Και ο στρατός στην περιφρούρηση της πλατείας Ταξίμ

Πρωτοφανής είναι η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετακινήσει στρατιωτική μονάδα προκειμένου να εξασφαλίσει τον έλεγχο της πλατείας Ταξίμ, ενόψει της συγκέντρωσης των οπαδών του που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στον ίδιο χώρο.

Φάλαγγα 8 στρατιωτικών οχημάτων επανδρωμένοι με στρατιώτες έχει ήδη πάρει θέση στην ευρύτερη περίμετρο της περιοχής του Ταξίμ που έχει αναπτυχθεί σε κλοιό 3 χιλιομέτρων, ενώ αυτή τη στιγμή σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από την πλατεία γίνονται συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Δυνάμεις αστυνομικών έχουν καταφτάσει από διάφορρες πόλεις της Τουρκίας, καθώς η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη με την αστυνομία και τον στρατό να συνεργάζονται για την περιφρούρηση της πλατείας Ταξίμ και του πάρκου Γκεζί.

Σήμερα διεκόπηκαν όλες οι θαλάσσιες συγκοινωνίες στον Βόσπορο – μεταξύ ευρωπαϊκής και ασιατικής Τουρκίας, όπως επίσης και στα γύρω νησιά. Ο υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαϊς, δήλωσε ότι «από εδώ και στο εξής όποιος πάει στο Ταξίμ θα θεωρηθεί τρομοκράτης».


Σχόλια