Καλύτερος αμυντικός της Α1 ο Λάσμε

Μια ακόμα μεγάλη διάκριση για τον Στεφάν Λάσμε καθώς ο σέντερ του Παναθηναϊκού ανακηρύχθηκε κορυφαίος αμυντικός στην Α1 μπροστά από τον Δημήτρη Διαμαντίδη.Θυμίζουμε ότι ο Γκαμπονέζος σέντερ κατέκτησε τον ίδιο τίτλο και στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά:

Ο θεμέλιος λίθος στην προσπάθεια επιστροφής του Παναθηναϊκού στην κορυφή της Basket League ΟΠΑΠ ήταν η άμυνα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκινάει τον σχεδιασμό για την νέα εποχή των «πρασίνων» απ’ την απόκτηση του Στεφάν Λάσμε.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ δικαιώσε με τις επιδόσεις του την επιμονή του προπονητή του και πέρα απ’ την κατάκτηση του πρωταθλήματος (αλλά και του Κυπέλλου) έχει πλέον στα χέρια του τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στεφάν Λάσμε είχε κυριαρχήσει και στην αντίστοιχη ψηφοφορία της Euroleague, στις αρχές Μαϊου.

Ο ίδιος δήλωσε για τη διάκριση του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη διάκριση και πραγματικά σημαίνει πολλά για μένα… Είναι επιβράβευση μιας προσπάθειας, αλλά όχι μόνο δικής μου. Η άμυνα είναι η θέληση του κάθε παίκτη, αλλά περισσότερο είναι η δουλειά μιας ολόκληρης ομάδας. Στον Παναθηναϊκό θέλαμε όλοι να παίξουμε άμυνα. Οπότε η διάκριση στην πραγματικότητα ανήκει σε όλη την ομάδα και στην προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί όλη τη χρονιά για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού το οποίο αποτέλεσε τη βάση του τρόπου που αγωνιζόμαστε όλη τη χρονιά και το οποίο μας έδωσε σημαντικές νίκες και διακρίσεις. Ευχαριστώ όσους θεώρησαν ότι ήμουν ο καλύτερος αμυντικός και την ομάδα μου, όπως ευχαριστώ και όλους στην ομάδα, γιατί χωρίς αυτούς καμία ατομική διάκριση δεν είναι στην πραγματικότητα εφικτή».


Σχόλια