Καμίνης: Γίνεται «διαπόμπευση της Δικαιοσύνης»

Την άποψη ότι η Δικαιοσύνη έχει πλέον μετατραπεί στο «έσχατο καταφύγιο» εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με την υπόθεση του δημοτικού υπαλλήλου που έχει λάβει εννέα αναβολές για την εκδίκαση υπόθεσης για αυτόφωρη σύλληψή του για χρηματισμό.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, δεδομένου ότι το έγκλημα είναι αυτόφωρο, η υπόθεση έπρεπε να έχει επιδικαστεί την επόμενη μέρα, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η όλη υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα επί δύο πλέον χρόνια.

Πρόκειται για «διαπόμπευση της Δικαιοσύνης», προσέθεσε ο δήμαρχος. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι πέντε εκ των εννέα αναβολών δόθηκαν λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, τη στιγμή που αυτό επιτρέπεται να γίνει μονάχα δύο φορές.

Στρέφοντας δε το βλέμμα του στα κίνητρα πίσω από τις αλλεπάλληλες αναβολές, ο κ. Καμίνης σημείωσε πως οι εν λόγω πρακτικές αποσκοπούν στην «καταπόνηση των μαρτύρων». Ως παράδειγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε τον αστυνομικό ο οποίος συνέλαβε τον χρηματιζόμενο υπάλληλο, και ο οποίος κάθε φορά έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία, όπου υπηρετεί, προκειμένου να καταθέσει.

«Την τελευταία φορά μου είπε: ‘Δεν μπορώ να ξαναέρθω’», συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι εντός των επόμενων ημερών θα συναντηθεί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την όλη υπόθεση.

 


Σχόλια