Κανόνια νερού εναντίον των διαδηλωτών στην Τουρκία!

Επιχείρηση «εκκαθάρισης» της πλατείας Ταξίμ από τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν εκεί σήμερα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί κανόνια νερού για να απωθήσει τους συγκεντρωμένους.

Περίπου δέκα χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Ταξίμ, στην πιο μαζική διαδήλωση των τελευταίων ημερών στην Τουρκία, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε υποστηρικτές του στη Σαμψούντα, ισχυρίστηκε ότι τα επεισόδια στη Βραζιλία και την Τουρκία εντάσσονται στο πλαίσιο της ίδιας αποσταθεροποιητικής συνωμοσίας.

«Το ίδιο παιχνίδι παίζεται τώρα στη Βραζιλία, τα σύμβολα είναι τα ίδια, τα πόστερ είναι τα ίδια, το Twitter και το Facebook είναι τα ίδια, τα διεθνή ΜΜΕ είναι τα ίδια. Καθοδηγούνται από το ίδιο κέντρο», υποστήριξε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Κάνουν ό,τι μπορούν για να πετύχουν στη Βραζιλία ό,τι δεν μπόρεσαν να πετύχουν στην Τουρκία. Είναι το ίδιο παιχνίδι, η ίδια παγίδα, ο ίδιος στόχος».Σχόλια