Καραμανλής: «Όσο εγώ δεν θέλω…»

Με αυτή τη φράση απαντάει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε όσους του θέτουν το ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι σταθερός.

Η αποστασιοποίηση του Κ. Καραμανλή είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα.

Ο ίδιος δεν επιθυμεί να έχει καμία εμπλοκή με το εσωκομματικό γίγνεσθαι και παρακολουθεί τις εξελίξεις από απόσταση. Όταν τον πλησίασαν διάφορα στελέχη της ΝΔ προ ημερών, λίγο πριν το συνέδριο και του έθεσαν το ερώτημα τι να κάνουν, ο ίδιος ήταν απόλυτος: «Κάντε ότι νομίζετε. Εγώ δεν ασχολούμαι…».

Η φράση του επί 13 χρόνια προέδρου της ΝΔ τα λέει όλα. Ο Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι δεν έχει κανένα νόημα στην παρούσα περίοδο η ενασχόληση με τα εσωκομματικά, καθώς δεν θέλει να φανεί ότι υπονομεύει τον Αντώνη Σαμαρά.

Του αφήνει το πεδίο ελεύθερο να δράσει και να κινηθεί, όπως ο ίδιος θέλει, ώστε να μην έχουν επιχείρημα κάποιοι καλοθελητές ότι υποσκάπτει το έργο του. Ο Πρωθυπουργός από την Κυριακή ελέγχει πλήρως το κόμμα, αφού οι «καραμανλικοί» δεν θέλησαν να εμφανιστούν οργανωμένα ως ομάδα και να καταγράψουν δυνάμεις.

Αν και στη νέα Πολιτική Επιτροπή υπάρχουν πολλά μέλη που χαρακτηρίζονται «καραμανλικά» και μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να κινηθούν αναλόγως, εάν και όποτε χρειαστεί. Φθάνει όμως να δοθεί το ανάλογο κάλεσμα από τον Κ. Καραμανλή που δεν δείχνει διάθεση, αν και ένας Καραμανλής πάντα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τη δικαίωση και την επιστροφή, αλλά σε μια λογική να συγκροτηθεί κάτι καινούργιο.

Τον Κ. Καραμανλή τον συνάντησαν αρκετοί το τελευταίο διάστημα και συνομίλησαν μαζί του ελεύθερα. Αυτό που διαπίστωσαν οι συνομιλητές του είναι ότι δεν βλέπει εκλογές έως την άνοιξη του 2014, αν και με την υπόθεση της ΕΡΤ εκτιμά ότι πιθανότητα ο Αντ. Σαμαράς να επεδίωκε μια εκλογική αναμέτρηση.

Θεωρεί ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι ίσως ο μόνος κερδισμένος από την παρούσα κυβέρνηση και εκτιμά ότι διόρθωσε το λάθος που έκανε πριν ένα χρόνο όταν δεν συμμετείχε στο υπουργικό συμβούλιο.Σχόλια