Κατίδης: «Δεν ήξερα καν τον Χίτλερ!»

Για τον περιβόητο πανηγυρισμό του στον αγώνα με τη Βέροια, μετά το γκολ που σημείωσε για την ΑΕΚ, μίλησε (ξανά) ο Γιώργος Κατίδης στο περιοδικό «People». Για πολλοστή φορά ο νεαρός ποδοσφαιριστής εξήγησε ότι απλά ήθελε να κάνει τον κόσμο της Ένωσης να σηκωθεί όρθιος για εκείνον, πως δεν γνώριζε τη σημασία του, ενώ τόνισε πως δεν ήξεραν καν ποιος είναι ο Χίτλερ!

Αναλυτικά:

Για τον περίφημο πανηγυρισμό: «Ο λόγος που έκανα τον χαιρετισμό ήταν για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος. Σαν να έλεγα »έβαλα το γκολ που σώζει την ΑΕΚ και σηκωθείτε όρθιοι για μένα». Δεν ήξερα, όμως, τι σήμαινε αυτή η κίνηση. Την είχα ξαναδεί σε αστεία βιντεάκια στο youtube, όπως την έχουν δει όλα τα παιδιά στην ηλικία μου.»

Για τον αν ήξερε τη Χρυσή Αυγή: «Οχι! Δεν είχα καμία σχέση με την πολιτική. Και τώρα που έπαθα και έμαθα, προσπάθησα να παρακολουθήσω τα πολιτικά δρώμενα. Αυτό που βλέπω ότι κάνει η Χρυσή Αυγή είναι ότι προσπαθεί με τη βία να διώξει από την Ελλάδα όσους δεν είναι Έλληνες. Υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα. Ενώ δεν είναι έτσι.»

Για το αν ήξερε τον Χίτλερ: «Ακούγεται σαν δικαιολογία, αλλά απολύτως ειλικρινά δεν ήξερα καν ποιος είναι ο Χίτλερ. Μέχρι να να συνέβη το περιστατικό, πίστευα ότι η 28η Οκτωβρίου ήταν απλά μια μέρα που δεν είχα μάθημα. Όπως και η 25η Μαρτίου. Αυτές ήταν οι μέρες που δεν θα χρειαζόταν να δικαιολογήσω τις απουσίες μου, δεν θα χρειαζόταν να ξυπνήσω να πάω σχολείο. Τώρα έμαθα με σκληρό τρόπο, αλλά έμαθα.»

Για τον αποκλεισμό της ΕΠΟ από τις Εθνικές: «Αν παίζω ποδόσφαιρο για κάτι, είναι για την Εθνική. Είναι σωστός ο αποκλεισμός για αυτό που έκανα. Αλλά δεν είναι δίκαιος ο αποκλεισμός χρονών. Ήταν ένα τεράστιο λάθος μου αλλά μια ισόβια καταδίκη, νιώθω ότι δεν είναι δίκαιη απόφαση.»

Για το επόμενο βήμα του: «Θα προσπαθήσω να παίξω στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα να μείνω γιατί στο πρώτο λάθος θα με περιμένουν με το πιστόλι στον κρόταφο. Και ξέρω πώς τα σχόλια δεν θα σταματήσουν μόνο στην αγωνιστική απόδοση. Θα πουν για τα τατουάζ, για το ντύσιμο, θα πουν »ο φασίστας», ενώ απλά μπορεί να μην έχω παίξει καλά σε ένα παιχνίδι.»

 


Σχόλια