Καταγγέλει δολοφονίες η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η αστυνομία και ο στρατός προσπάθησαν σήμερα τα ξημερώματα να διαλύσουν δια της βίας συγκέντρωση υποστηρικτών του αποπεμφθέντος από τον στρατό Μοχάμεντ Μόρσι έξω από την έδρα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Είδα με τα ίδια μου τα μάτια να ανοίγουν πυρ εναντίον του κόσμου», δήλωσε ένας μεταξύ αυτών και τόνισε ότι οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν κατόπιν πολλούς διαδηλωτές.

Άλλος διαδηλωτής είπε ότι οι δυνάμεις της τάξης πυροβολούσαν στον αέρα με πραγματικές σφαίρες και έριξαν πολλά δακρυγόνα. «Υπάρχουν τραυματίες αλλά δεν ξέρουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό. Θέλουν να διώξουν τους διαδηλωτές» που δήλωσαν χθες ότι θα συνέχιζαν την καθιστική τους διαμαρτυρία επ’ αόριστον, πρόσθεσε.

Τη δολοφονία 34, σύμφωνα με μια πηγή, 16, σύμφωνα με άλλη, υποστηρικτών της καταγγέλλει η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Μουράντ Αλι του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης , 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το πλήθος των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι δέχθηκε πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Αχμεντ Αρεφ, «16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίσθηκαν, πολλοί από τους οποίους σοβαρά».

Ο αιγυπτιακός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι «ομάδα τρομοκρατών» αποπειράθηκε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Ενας αξιωματικός σκοτώθηκε και 40 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Από ιατρικές πηγές στο Κάιρο έγινε γνωστό ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι, πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες σε διάφορα σημεία του Καΐρου για να προασπίσουν τη «νομιμότητα» του πρώην αρχηγού του κράτους, του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου στην ιστορία της χώρας, ο οποίος απομακρύνθηκε την περασμένη Τετάρτη από τον στρατό, έπειτα από τις μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αίγυπτο.


Σχόλια