ΚΕΔΕ: «Λουκέτο» στους δήμους μέχρι και την Τετάρτη

«Λουκέτο» στους δήμους έως και την Τετάρτη, όταν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή η ψηφοφορία για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, προτείνει το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Αυτό πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Ασκούνης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», ζητώντας επίσης να εξαιρεθούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι κοινωνικές και προνοιακές δομές των δήμων, με εξαίρεση την Τρίτη, παραμονή της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Αναφορικά με το μείζον θέμα της συλλογής των απορριμμάτων, ο κ. Ασκούνης πρότεινε οι δήμαρχοι να είναι αυτοί που θα αποφασίζουν εάν θα γίνεται κανονικά η αποκομιδή ή όχι.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΚΕΔΕ προτείνει να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των αιρετών και πορεία προς τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προειδοποίησε μάλιστα πως αν το νομοσχέδιο δεν αποσυρθεί και ψηφιστεί τότε η Ένωση θα εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο μαζικών παραιτήσεων των δημάρχων. «Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Σχόλια