Κινητοποιήσεις στον κλάδο υγείας

Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας διαμαρτυρόμενοι για τη συγχώνευση και τη κατάργηση νοσοκομειακών μονάδων.

Με την αποχώρηση των μελών της τρόικας, «η κυβέρνηση άρχισε τις διαρροές για κατάργηση νοσοκομείων ή μετατροπή τους σε κέντρα υγείας», υποστηρίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σημειώνοντας ότι έως σήμερα περισσότερα από πενήντα μικρά και μεσαία νοσοκομεία έχουν διασυνδεθεί με μεγαλύτερα, ως ενιαία Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Αυτά, όπως επισημαίνει, λειτουργούσαν στο κέντρο περιφερειών και ήταν άκρως απαραίτητα για τις ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης και της ακραίας λιτότητας αδυνατούν να προσφύγουν για τα θέματα της υγείας τους κάπου αλλού, εκτός των δημοσίων νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ, «πρέπει να σταματήσει αυτήν την καταστροφική πολιτική, να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, ούτε να περιορίσει τις κοινωνικές δαπάνες, γιατί θα διαμορφώσει μια κοινωνία ζούγκλας».

Για την αποτροπή αυτής της πολιτικής, η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε για την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας τις ώρες 10.00-15.00 ενώ καλεί σε συγκέντρωση στις 11.00, έξω από το υπουργείο Υγείας για την Αθήνα, και για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

 

Πηγή: ΑΠΕ
Σχόλια