Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους εκπαιδευτικούς

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για την αυριανή συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, βρίσκεται η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στην ένταξη καθηγητών σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Ερμού και Κορνάρου στο Σύνταγμα.

«Με κινητοποιήσεις σε δεκάδες περιοχές της χώρας συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Ο αγώνας για την απόκρουση των απολύσεων-διαθεσιμότητας συνεχίζεται. Κανένας μαθητής έξω από το σχολείο. Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει» προσθέτει η ΟΛΜΕ.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν το βράδυ της Πέμπτης την αντίθεσή τους στην κατάργηση θέσεων καθηγητών σε τεχνικά λύκεια, αλλά και στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία, σε εκδήλωση στο δημαρχείο της πόλης, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Σταμάτης Νικολάου.

«Η κυβέρνηση δυστυχώς θέλει να αποκεφαλίσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες, ετοιμάζοντας παράλληλα ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας και απολύσεων τους επόμενους μήνες.

Θέλουν να διαλύσουν τα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η παιδεία, δίνοντας ένα μεγάλο μέρος στους ιδιώτες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσυφάκης, που ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης και συνέχισε: “Είναι σίγουρο ότι εφόσον καταφέρουν να στρέψουν τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση, τότε θα απαιτήσουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων. Και αυτό γιατί θα φοιτούν σε αυτά λίγοι μαθητές. Το μεγάλο μας όπλο είναι η ενότητα. Δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός και οφείλουμε να διδάξουμε αλληλεγγύη και κοινό αγώνα”.

Εξάλλου, ο γραμματέας της ΟΛΜΕ, Σταμάτης Νικολάου, επισήμανε: “Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν σχεδιάστηκε πρόσφατα, αλλά προϋπήρχε από το 1990. Αυτό που γίνεται στον ευρύτερο στενό δημόσιο τομέα είναι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά γίνονται απολύσεις, για πρώτη φορά καταργούνται κλάδοι. Σύντομα θα κλείσουν και σχολεία και η παιδεία μας θα συρρικνωθεί. Πλέον, ο φτωχός Έλληνας δεν θα μπορεί να σπουδάσει το παιδί του».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και δεκάδες σχολικοί φύλακες, ενώ δόθηκαν από τους διοργανωτές απαντήσεις σε ερωτήσεις, που έγιναν από τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.


Σχόλια