ΚΚΕ: «Πραξικοπηματικός» ο τρόπος της κυβέρνησης

Στην ανακοίνωση το ΚΚΕ ζητά την άμεση κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και της σχετικής υπουργικής απόφασης και προτείνει την κατάθεση τροπολογίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την τακτική της να « νομοθετεί» τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με την απαράδεκτη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, εξέδωσε στις 11-6-2013 με πραξικοπηματικό τρόπο την επαίσχυντη από 10-6-2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ( ΦΕΚ 139Α ) , με την οποία δίνει την δυνατότητα στους Υπουργούς να προωθούν με Υπουργικές Αποφάσεις, ερήμην της Βουλής, την κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων φορέων και οργανισμών, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο .

Στην συνέχεια, σε εκτέλεση της παραπάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ 02/11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού οικονομικών και υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, με την οποία καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της και πετάγεται στον δρόμο το σύνολο των 2900 και πλέον εργαζομένων της.

Ταυτόχρονα με την πιο πάνω απόφαση, ο λαός στερείται του δικαιώματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το μοναδικό δημόσιο μέσο επικοινωνίας και όχι μόνον, που είναι η ΕΡΤ και αυτό παραδίνεται μονοπωλιακά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών – ιδιοκτητών των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Απαιτείται άμεσα η κατάργηση, και μάλιστα αναδρομικά από τότε που ίσχυσαν, της προαναφερόμενης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της προαναφερόμενης κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Για τον λόγο αυτόν το ΚΚΕ καταθέτει την τροπολογία που ακολουθεί.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Καταργούνται αναδρομικά από τότε που ίσχυσαν , και αίρονται όλες οι συνέπειες τους, η από 10 – 6-2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου « Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429?2005 ( ΦΕΚ 139Α 11.6.2013 ), όπως και η σε εκτέλεση της πιο πάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκδοθείσα η υπ΄αριθμ. 02/11.6.2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση για « Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία ( ΕΡΤ ΑΕ )( ΦΕΚ 1414Β/ 11.6.2013 )

Αθήνα 12- 6-2013
Οι Προτείνοντες Βουλευτές

Αλέκα Παπαρήγα
Ελένη Γερασιμίδου
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Θανάσης Παφίλης
Σπύρος Χαλβατζής
Σχόλια