Κλειστή η πόρτα της ΝΕΡΙΤ για 3 χρόνια σε όποιον πάρει ολόκληρη αποζημίωση

Πλήρη αποζημίωση για τους απολυμένους στην ΕΡΤ, με μόνη προϋπόθεση… να μην ξαναδουλέψουν τα επόμενα τρία χρόνια στη ΝΕΡΙΤ προβλέπει διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου.

Αποζημίωση, με πλαφόν τις 15.000 ευρώ, θα λάβουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ που θα επαναπροσληφθούν στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ), ενώ όσοι δεν συμμετάσχουν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα λάβουν την πλήρη αποζημίωση που τους αναλογεί.

Αυτό προβλέπεται στο άρθρο 72 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και η κυβέρνηση εισηγείται να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το γεγονός σημαίνει ότι το νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών και – αν εγκριθεί από τα μέλη η προτεινόμενη διαδικασία – θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση αύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Η ΡΗΤΡΑ

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται στην επίμαχη ρύθμιση, η ρήτρα των 15.000 ευρώ θα μπει στον λογαριασμό της αποζημίωσης και όσων απολυμένων της καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ προσληφθούν στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ) σε διάστημα τριών ετών – από την έναρξη ισχύος της εν λόγω διάταξης – «με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιουδήποτε είδους σύμβαση έργου ή εργασίας».

Επισημαίνεται πάντως ότι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα απουσιάζουν από τη συζήτηση και ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου οι βουλευτές που την περασμένη εβδομάδα είχαν σηκώσει «αντάρτικο», μπλοκάροντας το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε επιπλέον 80 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις των απολυμένων ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως η έντονη αντίδρασή τους είχε οδηγήσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην προσωρινή απόσυρση του άρθρου. Και αυτό γιατί τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης όσο και ο Ιορδάνης Τζαμτζής και οι Μ. Ταμήλος, Α. Κουτσούμπας, Κ. Κουκοδήμος, Λ. Τζαβδαρίδης θα συμμετέχουν στο Β’ και Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής και δεν θα χρειαστεί να ψηφίσουν την επίμαχη ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: tanea.gr


Σχόλια