Κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής λόγω αθρόας εισόδου αγνώστων

Έκλεισε και πάλι, από το μεσημέρι, ο ΧΥΤΑ Φυλής, μετά από νέο περιστατικό αθρόας εισόδου αγνώστων με σκοπό την περισυλλογή αντικειμένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού που απασχολείται στο ημερήσιο μέτωπο διάθεσης των απορριμμάτων τις πρώτες μεσημεριανές ώρες εισήλθαν στον ΧΥΤΑ παράνομα, περισσότερα από 100 άτομα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η συνέχιση των εργασιών, αφού υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για τη διακοπή των εργασιών ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής ενημέρωσε με έγγραφό του όλους τους εξυπηρετούμενους δήμους.

«Αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα στον ΧΥΤΑ είναι ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορεί η διαχείριση των απορριμμάτων 5 εκατομμυρίων πολιτών να εξαρτάται από τις διαθέσεις αυτών των ατόμων. Η Πολιτεία πρέπει να ανταποκριθεί στις συνεχείς εκκλήσεις μας και να δώσει άμεσα λύση», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Πηγή: newsbeastΣχόλια