Κως: Τέσσερα πτώματα ξεβράστηκαν στην παραλία Λάμπη

Τραγικό τέλος φαίνεται ότι είχε η προσπάθεια έντεκα αλλοδαπών να φτάσουν στις ακτές της Κω προερχόμενοι από την Τουρκία. Το μεσημέρι της Παρασκευής η θάλασσα ξέβρασε τέσσερα πτώματα στην παραλία Λάμπη της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο γυναίκες, ένα μικρό κορίτσι και έναν άνδρα, οι οποίοι εκτιμάται ότι επέβαιναν στην μοιραία βάρκα που νωρίς το πρωί της Πέμπτης βούλιαξε ανοιχτά του νησιού.

Η κινητοποίηση των αρχών ξεκίνησε όταν αλιευτικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλλεξε Σύρο λαθρομετανάστη ανοιχτά της Κω. Ο αλλοδαπός δήλωσε στους λιμενικούς ότι επέβαινε σε πολυεστερική βάρκα μαζί με άλλους δέκα συμπατριώτες του και έναν Τούρκο με την οποία έρχονταν στην περιοχή μας.

Ωστόσο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η βάρκα βούλιαξε και τα συνολικά 12 άτομα που επέβαιναν σε αυτήν βρέθηκαν στο νερό!

Στη βάρκα επέβαιναν 3 άνδρες, 3 γυναίκες και πέντε παιδιά Συριακής καταγωγής ενώ μαζί τους ήταν και ένας Τούρκος που πιθανολογείται ότι πρόκειται για το άτομο που είχε αναλάβει να τους μεταφέρει από τα απέναντι παράλια.Σχόλια