Κόντρα Στουρνάρα-Τσίπρα για την ΕΡΤ

Έντονη πολιτική διαμάχη είχανε σήμερα το πρωί στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας με τον επικαφαλή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, για το λουκέτο που μπήκε στην ΕΡΤ.

Διαβάστε τους διαλόγους:

Τσίπρας: Υπακούτε στις εντολές της τρόικας για τις ανθρωποθυσίες και ταυτόχρονα ετοιμάζεστε να μετατρέψετε την ΕΡΤ σε φερέφωνο που θα παρουσιάζει την κυβερνητική γραμμή, έχοντας καταλάβει όλες τις δημόσιες συχνότητες, για να ελέγχετε την ενημέρωση των πολιτών.

Στουρνάρας: Η ΕΡΤ δεν κλείνει αλλά ανασυγκροτείται, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών. Στο συνεργείο θα μπει και πολύ σύντομα θα γίνει η σύσταση του νέου φορέα. Δίνουμε τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να αναγεννηθεί απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και κακοδαιμονίες, υποστήριξε, και η λειτουργία ενός καινούριου δημόσιου φορέα θα άρει και πολλές αδικίες, εξασφαλίζοντας ότι το πιο αξιόλογο προσωπικό θα στελεχώσει και το νέο οργανισμό. Στο μεταβατικό στάδιο το ΥΠΟΙΚ, ως μέτοχος, καθίσταται ειδικός διάδοχος μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας. Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν μας.

Τσίπρας: Συρρικνώνετε τη δημοκρατία και τη διαπομπεύετε, είστε περήφανος γι αυτό που κάνατε προχτές; Θα μείνετε στην ιστορία για το μαύρο σήμα στη δημόσια τηλεόραση. Η πρακτική σας θυμίζει άλλες εποχές» και δεν είναι τυχαίο που σας υποστήριξε μόνο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή. Γιατί λέτε ψέματα στο λαό; Η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει το δημόσιο προϋπολογισμό, αντίθετα δίνει στο δημόσιο προϋπολογισμό. Στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί; Μιλάει ο κ. Κεδίκογλου για διαφάνεια, αξιοκρατία και κομματοκρατία στην ΕΡΤ; Πώς διορίστηκε ο κ. Κεδίκογλου στην ΕΡΤ και τώρα μιλάει για κομματοκρατία; Μιλάτε για τους μισθούς των 1.000 – 1.500 ευρώ, όταν εσείς φέρατε τις ειδικές θέσεις με μισθούς 3.000 – 4.000 ευρώ για δημοσιογράφους κομματικών γραφείων που δεν πατούσαν στο Ραδιομέγαρο; Γραφείο ευρέσεως εργασίας είναι το ΥΠΟΙΚ; Που είναι το ΑΣΕΠ; Είστε υποχρεωμένοι, είπε, να φέρετε τις προτάσεις νόμου στη Βουλή, δεν μπορείτε να αποφασίζεται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να ξεφτιλίζεται τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΣχόλια