Κύπρος: Έσβησε η πυρκαγιά στα χωριά της Λάρνακας

Υπό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εν συνεχεία κατέσβησαν την τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά, που μαινόταν από την Τετάρτη εκτός ελέγχου μεταξύ των χωριών Χοιροκοιτία, Τόχνη, Σκαρίνο, Αγιος Θεόδωρος και Πεντάσχοινος, στην επαρχία Λάρνακας.

Ο κ. Μάρκος Τράγκολας, αναπληρωτής διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για αντιμετώπιση του ενδεχομένου αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, διότι αναμένονται και σήμερα ισχυροί άνεμοι.

Προσθέτοντας, είπε ότι οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά. Με το πρώτο φως της ημέρας έγιναν και ρίψεις από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, σε ορισμένα σημεία της περιφέρειας. Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι η πυρκαγιά κατέκαψε έκταση εννέα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Για προληπτικούς λόγους είχαν εκκενωθεί την Τετάρτη σπίτια στις κοινότητες Χοιροκοιτίας, Αγίου Θεοδώρου και Σκαρίνου. Η Αστυνομία εκτιμά ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα και για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνέλαβε δεκαεννιάχρονο εθνοφρουρό, που διαμένει στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ανακρινόμενος ο νεαρός έπεσε σε αντιφάσεις και δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις.

Ο δεκαεννιάχρονος θα οδηγηθεί σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησής του. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι στην υπόθεση πιθανό να εμπλέκονται και άλλοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ώστε ο ανθρώπινος παράγοντας να μην αποτελεί αιτία για πρόκληση πυρκαγιών.

 Σχόλια