Κύπρος: Στην εντατική ο πρώην υπουργός Άμυνας Κ. Παπακώστας

Στη Μονάδα εντατικής παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται ο πρώην υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, ο οποίος μερικά λεπτά μετά τη μεταφορά του στις Κεντρικές Φυλακές αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακώστας έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ πριν από περίπου δύο χρόνια είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο προσωπικός γιατρός του, καρδιοχειρουργός, Γαβριήλ Καουτζιάνης, δήλωσε ότι ο κ. Παπακώστας έχει βεβαρημένο αγγειοχειρουργικό και θωρακοχειρουργικό ιστορικό, νεφρολογικά προβλήματα και υψηλή πίεση.

Το Κακουργιοδικείο την Τρίτη έκρινε ένοχο στην υπόθεση του Μαρί τον πρώην υπουργό στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου από αμέλεια. Ενοχοι στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου από αμέλεια κρίθηκαν επίσης, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Ανδρέας Λοιζίδης.

 

 


Σχόλια