Ατόπημα Λαγκάρντ: «Η κλιματική αλλαγή θα φέρει θέσεις εργασίας!»

Σε ατόπημα υπέπεσε η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δεν δίστασε να δηλώσει ότι η κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Επιβεβαιώνοντας ότι δικαίως της έχει αποδοθεί από την γαλλική εφημερίδα «La Tribune» ο τίτλος της κυρίας «Λαγκάφ» (λογοπαίγνιο με τ’ όνομά της ), η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «MSNBC», παραδέχθηκε ότι, ναι μεν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επιφέρει καταστροφές, αλλά όπως τόνισε πολλοί άνθρωποι θα βρουν εργασία.

Οι δηλώσεις της κυρίας Λαγκάρντ έγιναν στην δημοφιλή εκπομπή με υψηλή τηλεθέαση «Morning Joe» όπου η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε εκτενώς για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας αφήνοντας εμβρόντητο τον δημοσιογράφο με την δήλωσή της ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Λίγα 24ωρα μετά την ομιλία – δέσμευση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα κάνει ό, τι μπορεί στην θητεία του για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έδωσε την δική της εκδοχή για το θέμα αντιμετωπίζοντας το από τη δική της, θετική σκοπιά.

 Σχόλια