Λαζαρίδης στο MEGA: τι είπε για Χρυσή Αυγή & ΕΡΤ

Καμιά περίπτωση συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει για την ΝΔ, είπε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας, Χρύσανθος Λαζαρίδης στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Βύρωνα Πολύδωρα.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί. Όπως βλέπετε δεν λέω Χρυσή Αυγή. Λέω νεοναζί. Και δεν το κάνουμε τυχαία, δεν το κάνω μόνο εγώ, το κόμμα το κάνει. Τους αποκαλούμε σαν αυτό που είναι. Όχι με το όνομα το οποίο επικαλούνται. Αυτό το ξεκαθάρισε τελικά και ο κ. Πολύδωρας ο ίδιος για να είμαστε δίκαιοι, μετά. Αυτό, επειδή ήταν παρεξηγήσιμο όπως το είπε, το διευκρίνισε ο άνθρωπος, έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ότι πολιτική διάσταση δεν υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στους οποίους είχε αναφερθεί και στις δηλώσεις του ο κ. Πολύδωρας σημείωσε: «Νούμερα που δεν υπάρχουν, και μην ξεχνάτε ότι γι’ αυτό τα άκρα πάντα τα βάζεις στα άκρα, όταν είναι άκρα. Για να βάλεις τα όρια της ενότητας των υπολοίπων. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις ενότητα. Και άμα κάνεις, το μετανοιώνεις και εσύ και η χώρα».

Ο κ. Λαζαρίδης μίλησε εκτενώς για το θέμα της ΕΡΤ και στάθηκε στο γεγονός ότι επιλύθηκε με τον πλέον ειρηνικό τρόπο ενώ υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν υπήρχε εναλλακτική.

«Το μαύρο δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Το μαύρο προέκυψε γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα. Σκεφτείτε σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές, μην πάτε έξω, αν κάποιοι καταλάβουν τον ραδιοσταθμό και εκπέμπουν πειρατικό πρόγραμμα τι θα γίνει; Ε λοιπόν εδώ δεν έγινε αυτό που θα γίνει παντού αλλού και ξέρετε τι θα γίνει και απλά έπεσε μαύρο για μερικές μέρες. Από την ώρα που κλείνει είναι εξωτερικοί, γιατί είναι παραιτημένοι, είναι απολυμένοι. Εμείς διακινδυνέψαμε να κλείσει η ΕΡΤ όπως έπρεπε να κλείσει, να μην ανοίξει ρουθούνι, να ξεμπλοκάρει μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, να δημιουργηθεί προηγούμενο κιόλας και όλα αυτά να γίνουν με τον πιο ειρηνικό τρόπο», επισήμανε.

Και πρόσθεσε: «Σπάσαμε ένα ταμπού, το οποίο το ήθελε η κοινωνία να το σπάσουμε και το εγκρίνει η κοινωνία τώρα. Αυτό που έγινε, μας έλεγαν μέχρι τώρα δεν είστε άξιοι να το κάνετε, δεν τολμάτε να το κάνετε και τώρα προς έκπληξη των πάντων έγινε και τρίβουν τα μάτια τους. Το κράτος το απέδειξε ήδη ότι δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός. Η κυβέρνηση, η εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτή που έχει τελοσπάντων την δεδηλωμένη, δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός. Εμείς θα φτιάξουμε μια σύγχρονη τηλεόραση κατά τα πρότυπα ας πούμε του BBC. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Μπορεί να εκπέμπει και από αλλού. Στην πρώτη φάση μπορεί να εκπέμπει και από αλλού».
Σχόλια