Λαμία: Νεαροί ρομά επιτέθηκαν σε ανήλικο

Δυο νεαρούς ρομά αναζητούσε χθες αργά το βράδυ η αστυνομία στη βόρεια πλευρά της πόλης, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα…

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, οι νεαροί ρομά αρχικά άρπαξαν ένα κινητό από μαθητή, κοντά στο γήπεδο Λαμίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος είναι γιος αστυνομικού.

Λίγο αργότερα, οι ρομά μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένης στα Γαλανέικα, έγιναν όμως αντιληπτοί και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, χτένισαν όλη την ευρύτερη περιοχή άλλα δεν μπόρεσαν να τους εντοπίσουν.

Χθες το απόγευμα επίσης στα σκαλάκια της οδού Διάκου, κοντά στην Καρπενησίου, ένας αλλοδαπός, πιθανότατα Αφγανός, όπως είπε κάτοικος της περιοχής στο LamiaReport, προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα μιας νεαρής κοπέλας, που ανέβαινε τα σκαλάκια. Όπως μας είπαν γείτονες που είδαν το περιστατικό, ο Αφγανός πρέπει να μένει κάπου εκεί κοντά μαζί με άλλους ομοεθνείς του.

Τα κρούσματα με τους νεαρούς ρομά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί, ωστόσο πολλά από αυτά δεν φτάνουν ούτε μέχρι την αστυνομία, αφού οι γονείς των παιδιών που έχουν δεχθεί την επίθεση δεν το έχουν καταγγείλει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Μάλιστα πολλές επιθέσεις έχουν γίνει μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης και συνήθως αρπάζουν χρήματα και κινητά που έχουν πάνω τους οι ανήλικοι.Σχόλια