Λουίς ντε Γκίντος: «Η Ισπανία βγαίνει απ’ την κρίση»

Εξέρχεται από την ύφεση η Ισπανία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Λουίς ντε Γκίντος.

«Δεν έχουμε ακόμη όλα τα στοιχεία σχετικά με αυτό το τρίμηνο», όμως «είναι πολύ λιγότερο άσχημο» από το προηγούμενο, διαβεβαίωσε ο υπουργός κατά την διάρκεια ενός οικονομικού συνεδρίου που διοργανώθηκε στο Σανταντέρ, στην βόρεια Ισπανία.

Το ΑΕΠ της χώρας βρίσκεται στο κόκκινο από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και οπισθοχώρησε επιπλέον 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2013. Για όλο το έτος, η κυβέρνηση προβλέπει μια συρρίκνωση 1,3%, έπειτα από -1,4% το 2012.

«Αυτό το τρίμηνο (το δεύτερο) σηματοδοτεί μια αλλαγή κατεύθυνσης με μια τρίμηνη ανάπτυξη η οποία θα βρίσκεται πιο κοντά στο μηδέν απ’ ό, τι στο -0,5%», σημείωσε ο ντε Γκίντος.

«Αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης μπορεί να δείχνει ότι αρχίζουμε να αφήνουμε πίσω μας την ύφεση», σημείωσε, κάνοντας κι αυτός αισιόδοξες δηλώσεις έπειτα από αυτές που έκανε χθες ο υπουργός Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο.

Αυτός διαβεβαίωσε ότι ο λόγος που η Ισπανία εξέρχεται από την κρίση, οφείλεται στην εξυγίανση των δημοσιονομικών της και έκρινε ότι «το δεύτερο τρίμηνο μπορεί να είναι η στιγμή μιας σαφούς αλλαγής κατεύθυνσης για την οικονομία μας».

 

 

 Σχόλια