«Λούηδες» οι 3 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της FBB

Μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να εκληφθεί η αδυναμία σύλληψης και εκτέλεσης των ενταλμάτων της ειδικής ανακρίτριας για τους τρεις κατηγορούμενους της υπόθεσης FBB, μεταξύ των οποίων είναι και ο Αναστάσιος Πάλλης.

Σε αντίθεση με τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, οποίος και μετά από την χθεσινή του δήλωση «έδειξε» τον πρώην συνεργάτη του ως τον αποδέκτη των χρημάτων, ο κ. Πάλλης απασχολούσε τις δικαστικές αρχές για σωρεία έκνομων πράξεων με αποκορύφωμα την τελματωμένη ανάκριση για την υπόθεση του ΟΤΕ.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Πάλλης είναι κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις για την υπόθεση του ΟΤΕ εκ τούτης σχεδόν οκτώ χρόνια από την άσκηση της δίωξης δεν έχει κληθεί να απολογηθεί. Και δεν πρόκειται να κληθεί γιατί πλέον είναι φυγόδικος, καθώς κανείς από την ελληνική δικαιοσύνη δεν μπήκε στον κόπο να του θέσει περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Όπως πληροφορούμαστε για αύριο ο κ. Πάλλης ετοιμαζόταν για ταξίδι στην Πορτογαλία, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχουν χαθεί τα ίχνη του. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάλλης έχει άλλες δύο ανοιχτές υποθέσεις, μια με το μουσείο και η άλλη με την αρπαγή Άγγλου υπηκόου. Παράλληλα αντιμετωπίζει κατηγορίες για αδικήματα μεγάλης οικονομικής απάτης που έχει καταθέσει εναντίον του ο Βίκτωρας Ρέστης εδώ και τρεις μήνες.

Σ΄αυτή την μήνυση ο εφοπλιστής εξηγούσε τον τρόπο πως τρύπωσε στο γραφείο του συστημένος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, και έναν ακόμη επιχειρηματία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο του υπεξαίρεσε σημαντικά ποσά.

Το σκάνδαλο του ΟΤΕ

Το σκάνδαλο της τηλεπικοινωνιακής απάτης, όπου εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην στρατιωτικός πενταετούς θητείας, εξακολουθεί να «λιμνάζει» στην ελληνική Δικαιοσύνη, οκτώ χρόνια μετά τη μηνυτήρια αναφορά την οποία είχε καταθέσει στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τον Δεκέμβριο του 2005, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Βουρλούμης.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της απάτης. Ωστόσο, το πλέον παράδοξο και σκανδαλώδες είναι η κωλυσιεργία που παρατηρείται σε ό,τι αφορά στη διερεύνησή της.

Τον Δεκέμβριο του 2005, ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Βουρλούμης, καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά της εταιρείας «Ronda», η οποία εμφανιζόταν ως δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος του μικρού κρατιδίου της Αφρικής, Sao Tome & Principe.

Η μήνυση επικεντρώθηκε στην ιδιαίτερα κερδοφόρα σύμβαση που υπεγράφη το 2004 μεταξύ της «Ronda» και της θυγατρικής του ΟΤΕ «OTEGLOBE S.A.», η οποία αφορούσε στη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται από τον ΟΤΕ με προορισμό το κρατίδιο της Αφρικής και παραλήπτη τη «Rando».

Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτέλεσε το «κλειδί», ώστε να στηθεί μια τεραστίων διαστάσεων απάτη, η οποία επέφερε στον οργανισμό ζημιά ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και είχε ως θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους συνδρομητές που κλήθηκαν να πληρώσουν «ροζ» κλήσεις μέσω Διαδικτύου, τις οποίες ωστόσο δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ.


Σχόλια