Μέρκελ: Προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της συριακής κρίσης

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε αργά την Τετάρτη, ότι παρά τη μείωση των προσδοκιών για μια ειρηνική επίλυση της συριακής κρίσης, θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για τη διευθέτηση του ζητήματος, στη Σύνοδο Κορυφής της G-20, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. «Ακόμα και αν δεν υπάρχει σχεδόν καμία ελπίδα», δήλωσε η Μέρκελ σε εκδήλωση στο Γκίσεν της Γερμανίας, «κάποιος πρέπει πάντα να συνεχίζει την προσπάθεια, τουλάχιστον αυτός θεωρώ πως είναι ο ρόλος μου».

Τα σχόλιά της ήρθαν, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, είπε πως είναι σαφές ότι τα στρατεύματα που είναι πιστά στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ- Άσαντ, έκαναν χρήση δηλητηριωδών χημικών αερίων κατά αμάχων.

«Υπήρξαν μια σειρά από σοβαρές ενδείξεις που κατά τη γνώμη μου δεν επιτρέπουν περισσότερες αμφιβολίες», είπε ο ντε Μεζιέρ στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας πρόσθεσε, ότι είναι σημαντικό να περιμένουμε την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, έτσι ώστε να ενημερωθεί η παγκόσμια κοινότητα, όχι μόνο από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, αλλά και από τους επιθεωρητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας.
Σχόλια