Μέχρι και 2 χρόνια αποκλεισμός σε Δ.Γιαννακόπουλο

Με αποκλεισμό μέχρι και δυο χρόνια από τα γήπεδα, απειλείται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά τα όσα γράφτηκαν στο Φύλλο Αγώνα, για το «ντου» που έγινε στη φυσούνα του ΟΑΚΑ και τις απειλές που εκτοξεύτηκαν κατά του διαιτητή Φούφη. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι υπότροπος καθώς έχει τιμωρηθεί με 2 μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, για εισβολή στα αποδυτήρια των ρέφερι του ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Οι κανονισμοί του πειθαρχικού δικαίου του ΕΣΑΚΕ είναι σαφείς, στο άρθρο 65 που αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο παραγόντων.

«Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες σημειώνονται παραβάσεις των διατάξεων του παρόντος Κανονισµού συνεπεία ενεργειών, πράξεων ή παραλείψεων των διοικητικών παραγόντων των Κ.Α.Ε (π.χ. µελών του Δ.Σ., εφόρων και συνοδών των οµάδων και άλλων προσώπων, που έχουν οποιαδήποτε σχέση ή εξάρτηση µε τις Κ.Α.Ε, οι οµάδες των οποίων συµµετέχουν στον αγώνα, σε οποιοιδήποτε χρονικό σηµείο αυτού πριν κατά την διάρκεια, την ανάπαυλα ή µετά την λήξη του) και οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα ή βεβαιώνονται από τους διαιτητές, ή παρατηρητές του αγώνα, ή από εκθέσεις των αρµόδιων Αστυνοµικών Αρχών, το Δικαιοδοτικό Όργανο επιβάλλει στους υπαίτιους ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα που αγωνίζεται η οµάδα της Κ.Α.Ε τους, διιάρκειας από ένα (1) µέχρι έξι (6) µήνες, ανάλογα µε την βαρύτητα του παραπτώµατος, ο χαρακτηρισµός του οποίου ανήκει στην ανέλεγκτη κρίση του Δικαιοδοτικού Οργάνου»

Με βάση αυτό το άρθρο ο Αθλητικός Δικαστής είχε τιμωρήσει τον κ.Γιαννακόπουλο για την συμπεριφορά του στον αγώνα του ΣΕΦ. Η σχετική απόφαση ανέφερε:

1) Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για δυσφήμιση του αθλήματος από τον Πρόεδρο της, κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο, πρόστιμο 5.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 4-2-2013 και

2) Επιβάλλεται στον Πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο, για δυσφήμιση του αθλήματος απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για 2 μήνες από την έκδοση και ανακοίνωση της παρούσας απόφασης, για τον ως άνω αγώνα.

Σύμφωνα με το άρθρο 66, που ακολουθεί στους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ με τίτλο «Υποτροπή, απαγόρευση εισόδου μέχρι και δυο χρόνια», τονίζονται τα εξής:

«Σε περίπτωση κατά την οποία ο αθλητικός παράγων στον οποίο επεβλήθη ποινή κατά τα ανωτέρω υποπέσει, εντός διετίας από την επιβολή της σε νέα παράβαση από τις προβλεπόµενες στον παρόντα κανονισµό, το Δικαιοδοτικό Όργανο του επιβάλλει ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους που διεξάγονται αγώνες του αθλήµατος της καλαθοσφαίρισης, διάρκειας µέχρι δύο (2) ετών. Στη ΚΑΕ του επιβάλλεται χρηµατικό πρόστιµο ποσού 44.000,00 € τουλάχιστον»

Η συνέχεια θα δοθεί από τον Αθλητικό Δικαστή, που έχει και ως αποδεικτικό στοιχείο το Φύλλο Αγώνα του δεύτερου τελικού και ενδεχομένως τις συμπληρωματικές εκθέσεις των διαιτητών και του παρατηρητή του παιχνιδιού.

 
Σχόλια