Μέχρι τέλος Ιουλίου το μετρό πάει Ελληνικό

Το deadline για την παράδοση των σταθμών του μετρό Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό είναι μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Οι τέσσερις νέοι σταθμοί της γραμμής 2 είναι έτοιμοι και απλώς πραγματοποιούνται οι τελευταίες απαραίτητες εργασίες και δοκιμές. Για το λόγο αυτό ο σταθμός Άγιος Δημήτριος ήταν εκτός λειτουργίας ορισμένα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου.

Οι τέσσερις νέοι σταθμοί βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους / εξόδους και στις δύο πλευρές του δρόμου (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό). Οι αποβάθρες των σταθμών έχουν μήκος 110 μ. και αποτελούνται από 3 επίπεδα.

Σύμφωνα με το attikipress.gr, με την προσθήκη της επέκτασης στο δίκτυο του μετρό εκτιμάται ότι η ημερήσια επιβατική κίνηση του Μετρό θα αυξηθεί κατά 80.000 επιβάτες. Πλέον, η απόσταση από το Ελληνικό μέχρι το Σύνταγμα θα διανύεται με το Μετρό σε 14 λεπτά.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται η παράδοση του έβδομου και τελευταίου σταθμού μετρό για τη φετινή χρονιά, του σταθμού Αγία Μαρίνα στο δήμο Αγίας Βαρβάρας.
Σχόλια