Μέχρι τέλος Ιουλίου το μετρό πάει Ελληνικό

29 0

Το deadline για την παράδοση των σταθμών του μετρό Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό είναι μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Οι τέσσερις νέοι σταθμοί της γραμμής 2 είναι έτοιμοι και απλώς πραγματοποιούνται οι τελευταίες απαραίτητες εργασίες και δοκιμές. Για το λόγο αυτό ο σταθμός Άγιος Δημήτριος ήταν εκτός λειτουργίας ορισμένα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου.

Οι τέσσερις νέοι σταθμοί βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους / εξόδους και στις δύο πλευρές του δρόμου (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό). Οι αποβάθρες των σταθμών έχουν μήκος 110 μ. και αποτελούνται από 3 επίπεδα.

Σύμφωνα με το attikipress.gr, με την προσθήκη της επέκτασης στο δίκτυο του μετρό εκτιμάται ότι η ημερήσια επιβατική κίνηση του Μετρό θα αυξηθεί κατά 80.000 επιβάτες. Πλέον, η απόσταση από το Ελληνικό μέχρι το Σύνταγμα θα διανύεται με το Μετρό σε 14 λεπτά.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται η παράδοση του έβδομου και τελευταίου σταθμού μετρό για τη φετινή χρονιά, του σταθμού Αγία Μαρίνα στο δήμο Αγίας Βαρβάρας.Join the Conversation