Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ελασσόνα

Συνεχίζεται η μάχη των 50 περίπου πυροσβεστών στην Ελασσόνα, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις αποθήκες πυρομαχικών της 361 ΠΑΠ λίγο έξω από την Ελασσόνα, ενώ ο δήμαρχος καλεί με ανακοίνωσή του τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Όλοι μας περάσαμε ένα πολύ μεγάλο σοκ», δηλώνει ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος. «Η Ελασσόνα κινδύνευσε με ολοκαύτωμα. Η Πολιτεία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, που παρά τις επανειλημμένες πιέσεις μας για απομάκρυνση της ΠΑΠ από την πόλη μας, δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και τόσα χρόνια.

Εξαίρουμε την ψυχραιμία των κατοίκων που εκκένωσαν την πόλη με απόλυτη ηρεμία και τάξη σε τόσο σύντομο διάστημα. Επισημαίνουμε την αυτοθυσία των πυροσβεστών και των στρατιωτών που με τεράστιο κίνδυνο της ζωής τους συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λάρισα, ο κίνδυνος για το στρατόπεδο έχει απομακρυνθεί και η εξέλιξη είναι θετική. Παράλληλα, έχει υπάρξει φροντίδα για να προστατευθούν ιδιαίτερα οι 40 αποθήκες με τα πυρομαχικά.

Στην περιοχή επιχειρούν 14 υδροφόρα οχήματα που προέρχονται από όλη την Θεσσαλία με 28 πυροσβέστες, καθώς και τμήμα με 19 πεζοπόρους.

Από αέρος την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη (2 από Αθήνα, 2 από Θεσσαλονίκη και 1 από Αγχίαλο), καθώς και ένα ελικόπτερο.

Την επιχείρηση επιβλέπει και ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.

 

Πηγή: thessalianews.gr


Σχόλια