Μανιτάκης – Σκοπούλη οδήγησαν τον Κουβέλη στην έξοδο

Ο κ. Κουβέλης αποφάσισε να «αποστατήσει». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν μπόρεσε εν τέλει να σταθμίσει σωστά τις εξελίξεις και αυτό που φαίνεται να καθόρισε την απόφασή του είναι το μέλλον του κόμματός του και όχι το μέλλον του τόπου.

Ο κ. Κουβέλης πιεζόμενος από τον κ. Μανιτάκη, τον ηθικό αυτουργό των εξελίξεων στην ΕΡΤ και την αποτυχημένη κυρία Σκοπούλη, υπέκυψε στα πολιτικά του… τραύματα.

Αυτό που εντυπωσιάζει ωστόσο είναι ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει μέχρι σήμερα υποστηρίξει και ψηφίσει τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα με αποτέλεσμα στο προσεχές διάστημα να μην έχει κανένα απολύτως επιχείρημα ή δικαιολογία για να υποστηρίξει ουσιαστικό δημόσιο αντιπολιτευτικό λόγο.

Η αδιάλλακτη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στο θέμα της ΕΡΤ που έχει προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και οδηγεί τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο αποδίδεται από πολλούς στις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε από στελέχη του κόμματός του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης των οργάνων της ΔΗΜΑΡ.

Οι περισσότερες φωνές που ακούστηκαν ζητούσαν επίμονα να μην «υποχωρήσει» ο κ. Κουβέλης ακόμη και αν ο πρωθυπουργός ανεβάσει τον αριθμό των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στον μεταβατικό φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως και τελικά έγινε. Στον αντίποδα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέμεναν πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση, υπό τον φόβο του ντόμινου των αρνητικών εξελίξεων για το πολιτικό και οικονομικό μέλλον της χώρας.

Χαρακτηριστική της χθεσινής έντασης που επικράτησε στη συνεδρίαση της Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ είναι η τοποθέτηση του βουλευτή, Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος εμφανίστηκε στους διαδρόμους της Αγίου Κωνσταντίνου, φανερά εκνευρισμένος. Σε ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, μετά τη δήλωση του κ. Κουβελη, υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει σήμερα στη νέα κοινή συνεδρίαση της ΚΟ της εκτελεστικής επιτροπής.

Η έκρηξη του κ. Ψαριανού οφειλόταν, σύμφωνα με τον ίδιο, στην αιφνιδιαστική αλλαγή πλεύσης από την πλευρά Κουβέλη καθώς μέχρι το απόγευμα υπήρχε στη ΔΗΜΑΡ ένα συναινετικό κλίμα και λίγο πριν τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το κλίμα ανετράπη και επικράτησε η σκληρή γραμμή σύγκρουσης με τον κ. Σαμαρά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος αν και επέλεξε να μην τοποθετηθεί, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος ενώ ο κ. Σπύρος Λυκούδης, στενός συνεργάτης του προέδρου πρότεινε να υπάρξει προσπάθεια συμφωνίας με τη ΝΔ.

Υπέρ της συναινετικής πρότασης τάχθηκε, τέλος, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Βασίλης Οικονόμου. Στον αντίποδα, υπέρ της ρήξης με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά τάχθηκαν η υφυπουργός Υγείας, κυρία Φωτεινή Σκοπούλη και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης οι οποίοι χρησιμοποίησαν, μάλιστα, σκληρές εκφράσεις για τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Κουβέλη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μέχρι αργά το βράδυ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη του κόμματος των οποίων ζητούσε κατ’ ιδίαν τις εισηγήσεις τους. Σήμερα το πρωί ο κ. Κουβέλης θα συνεχίσει τις επαφές με κομματικά στελέχη, ενώ έχουν κληθεί και τα μέλη της κυβέρνησης που συμμετέχουν στη ΔΗΜΑΡ.

πηγή: newpost.gr


Σχόλια