Μαντέλα: Στο άκουσμα της επίσκεψης του Ομπάμα άνοιξε τα μάτια του!

Μια απίστευτη πληροφορία έδωσε η κόρη του Νέλσον Μαντέλα, Μακαζιουέλε στη δημοσιότητα σχετικά με την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Νότιο Αφρική.

Σύμφωνα με την κόρη του, στο άκουσμα της είδησης ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί τη Νότιο Αφρική, ο Νέλσον Μαντέλα άνοιξε την Τρίτη τα μάτια του και χαμογέλασε!

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ξεκινήσει την περιοδεία του στη «μαύρη ήπειρο» με πρώτο σταθμό τη Σενεγάλη, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί την Παρασκευή το Γιοχάνεσμπουργκ. Θα παραμείνει στη πατρίδα του Μαντέλα το Σαββατοκύριακο, όπου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Νότιο Αφρική αναμένεται να επισκεφθεί και το νησί Ρόμπεν, όπου ο Μαντέλα ήταν φυλακισμένος , ενώ την Δευτέρα, θα επισκεφθεί την Τανζανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές έκαναν λόγο ακόμα και για αναβολή της επίσκεψης του πλανητάρχη στη Νότιο Αφρική εξαιτίας της εξελίξεων με την υγεία του Μαντέλα.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί το 2005 στην Ουάσινγκτον όταν ο Ομπάμα ήταν γερουσιαστής. Από το 2009 που ανέλαβε την εξουσία, ο Ομπάμα δεν έχει επισκεφθεί την αφρικανική ήπειρο.

Στον αφρικανικό Τύπο υπάρχουν ορισμένα δημοσιεύματα που σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα επισκεφθεί την Κένυα, χώρα καταγωγής του.

 

 

 


Σχόλια