Μαρκογιαννάκης: Το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί, δεν γίνεται διαφορετικά!

Την ανάγκη ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, καθώς δεν υπάρχει πειστική εναλλακτική λύση, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Ο τρόπος με τον οποίο έρχεται το πολυνομοσχέδιο, κατ’ άρθρο, δείχνει σιγουριά της κυβέρνησης, το σύνολο των βουλευτών έχουν πιστέψει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κανέναν δεν αφήνει ασυγκίνητο οτι άνθρωποι χάνουν τη δουλεία τους, είναι ενα πολύ σκληρό κομμάτι του πολυνομοσχεδίου, από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει άλλος δρόμος; Δεν είναι άλλος δρόμος αυτός που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω δει αξιόπιστη εναλλακτική λύση» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι ένας από τους δρόμους που έφτασε εδώ η χώρα είναι ο λαϊκισμός.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Πουλάκης μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα είναι υπογεγραμμένες, και διερωτήθηκε αν είναι λύση οι απολύσεις. «Έχουν δημοσιονομικό όφελος; Εμείς εδώ και 14 μήνες λέμε σταθερά ότι αυτή η μνημονιακή πολιτική δεν βγαίνει». Ο κ. Πουλάκης εκτίμησε ότι το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει ριζικά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας επιβεβαίωσε ότι η Ιπποκράτους πληροφορήθηκε την Τρίτη για την κινητικότητα 2.000 εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ.

Επέρριψε δε, ευθύνες σε πρώην υπουργούς όπως των Εσωτερικών και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σημερινή κατάσταση «Εξαιτίας της αβελτηρίας συγκεκριμένων υπουργών το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πήρε οριζόντια απόφαση» τόνισε.

Ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί να υπογράψει τις αποφάσεις του Ιουλίου, όμως έκανε λόγο για προϋποθέσεις όπως να μπουν σε κινητικότητα όσοι μπήκαν στο δημόσιο με ρουσφέτι και να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη δημοτική αστυνομία.

Το μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μέτρα κοινωνικής ανακούφισης. Ακόμη και στο πολυνομοσχέδιο εφαρμόζεται διάταξη που ευνοεί τους μεγάλους ιδιοκτήτες και τα μεγάλα ενοίκια. Τόνισε ότι στην υπόθεση δημόσια διοίκηση η βασική μεταρρυθμιστική λογική Μανιτάκη ήταν οι σπατάλες, η διαφθορά και ο ορθολογικός καταμερισμός.

 

 


Σχόλια