«Μεγάλη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού»

Η εικόνα της Ελλάδας βελτιώθηκε σημαντικά, ο ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει μεγάλη ανάκαμψη και το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και φιλόξενος προορισμός, βρίσκει όλο και πιο ευρεία απήχηση, τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση που είχε με στελέχη ομογενειακών φορέων και εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) και η κ. Κεφαλογιάννη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει συνοπτικά το «επίμονο έργο» της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου της για να ενισχυθεί η τουριστική υποδομή, να αλλάξουν «ενοχλητικές συμπεριφορές» απέναντι στους επισκέπτες, να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας και να έρθουν όλο και περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα.

«Ασφαλής και φιλόξενος χώρος είναι η Ελλάδα» επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη, ενώ απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις ομογενών για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον τουριστικό τομέα, υποστήριξε ότι «μαζί είμαστε δύναμη» και «έχουμε βγει πιο ενωμένοι από την κρίση».

Η υπουργός Τουρισμού μίλησε για το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «άλλαξε την εικόνα» της χώρας μας, σημειώνοντας την ευγνωμοσύνη της προς το πρόσωπό του για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που της επέδειξε, να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλονται στο θέμα των απευθείας αεροπορικών πτήσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, στην αντιμετώπιση της αντιτουριστικής συμπεριφοράς ανάμεσα σε πολίτες, στη «ζημιά που προκαλούν» διάφορες απεργίες όταν επηρεάζουν τη λειτουργία τουριστικών και αρχαιολογικών χώρων, έχοντας αρνητικό αντίκτυπο.

Επίσης, αναφέρθηκε στις «επενδυτικές ευκαιρίες», σημειώνοντας τη σχετική νομοθεσία με το «one-stop-shop» και στις διευκολύνσεις που προσφέρονται σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις των επαφών της στη Νέα Υόρκη, ανέφερε:

«Η τωρινή επίσκεψή μας στις Ηνωμένες Πολιτείες ολοκληρώνει ένα κύκλο επαφών που είχαμε μέσα στους τελευταίους έντεκα μήνες, σε όλες τις βασικές αγορές που ενδιαφέρουν τον ελληνικό τουρισμό. Είμαι αρκετά αισιόδοξη και ικανοποιημένη για ό,τι έχουμε καταφέρει μέσα σ’ αυτό το διάστημα. Καταφέραμε να αλλάξουμε την πολύ αρνητική εικόνα που υπήρχε για την Ελλάδα και έτσι να μπορούμε φέτος, το 2013, να δούμε μια μεγάλη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Ενός τομέα που είναι πολύ σημαντικός για την οικονομική δραστηριότητα και που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας. Κι αυτό, όχι απλώς επειδή φέρνει έσοδα, αλλά επειδή δημιουργεί θέσεις εργασίας, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό λόγω του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας.
Σχόλια