Μεξικό: Νεκρός στέλεχος του κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης

42 0

Νεκρός βρέθηκε την Πέμπτη στη νότια Ουαχάκα, κορυφαίο στέλεχος του Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης του Μεξικού (PRD), σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Ο θάνατος του Νικολά Εστράδα, 32 ετών, πρόεδρο του συμβουλίου του PRD στην Ουαχάκα, ερευνάται από τις αρχές ως ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Εστράδα είχε πεθάνει αρκετές ημέρες προτού βρεθεί η σορός του.

[quote_text color=»#000000″ text_color=»#ffffff»]Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανέφερε ότι ο 32χρονος αγνοούνταν από τις 15 Ιουνίου, ενώ η σορός του ανακαλύφθηκε στην πόλη Τουχτέπεκ και έφερε τρία τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι.[/quote_text]

Ο Χεσούς Ζαμπράνο, μέλος του PRD, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του θύματος λέγοντας, μέσω ανάρτησης στο Twitter, «απαιτούμε δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, ο πρόεδρος του Μεξικού, Πένια Νιέτο, είχε δεσμευτεί, όταν ανέλαβε καθήκοντα, ότι θα καταπνίξει την ανομία και τις δολοφονίες που έχουν αμαυρώσει την εικόνα του Μεξικού ως τουριστικό προορισμό.

 Join the Conversation