Εντοπίστηκαν νέα σήματα από το εξαφανισμένο Boeing 777

Εντοπίστηκαν νέα σήματα από το εξαφανισμένο Boeing 777

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η είδηση των προηγούμενων ημερών σύμφωνα με την οποία ένα κινεζικό περιπολικό σκάφος, έλαβε πιθανόν σήμα από τα «μαύρα κουτιά» του χαμένου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών στα βάθη του νότιου Ινδικού ωκεανού.

Μετά από την είδηση αυτή, προέκυψε πως και ένα αυστραλιανό πλοίο εντόπισε δυο νέα ηχητικά σήματα από την περιοχή του Ωκεανού όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες για το χαμένο Boeing, τα οποία ενδέχεται να προέρχονται από τα «μαύρα κουτιά» μέσα σε διάστημα δυο ωρών.

68EB80C33FAFA7B4EB9E0B6DF38A3663

«Είναι το καλύτερο στοιχείο που έχουμε μέχρι στιγμής», δηλώνουν οι Αυστραλοί, αλλά σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι χρειάζεται χρόνος έως ότου επιβεβαιωθεί ότι το σήμα προέρχεται από το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροπλάνου.

Στη διάρκεια ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) ο Αυστραλός επικεφαλής των ερευνών Άνγκους Χιούστον είπε ότι το σήμα εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα της περιοχής όπου έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες.

«Πρόκειται για σημαντικό και ενθαρρυντικό στοιχείο, στην αξιολόγηση του οποίου όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», υπογράμμισε.

Το σημείο πρόκειται να ερευνήσει υποβρύχιο drone του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το βάθος του Ωκεανού στο συγκεκριμένο σημείο φτάνει 4.500 μέτρα…

Η αναζήτηση για τον εντοπισμό του αεροπλάνου και των 239 επιβαινόντων έχει πλέον μπει στην 5η εβδομάδα.


Σχόλια